OE vagy a DE gépészmérnökin elég az emelt szintű fizika, középszintű matek?
Igaza van elsőnek. Ha lusta voltál/nem volt időd tanulni matekra és azért lett négyes, akkor semmi gond, mert az emelt fizikád és az így is négyes matek arra utal, hogy mennek a reálos tárgyak. Ha viszont nem értetted meg a matekot sok tanulás után, akkor az komoly probléma egy ilyen szakra.
Milyen feladatokat nem oldottál meg és milyen hibákat követtél el?
Párom emelt matematikával ment az OE-ra, nem is volt vele gondja .
Nagyon kelle(ne) hozzá a jó matek tudás.
Egyetemi matek sokkal nehezebb, mint a középiskolai és új témakörök is lesznek. Én BME-n nagyon szenvedtem a matekkal a 2. és 3. félévben, pedig középiskolában emelt szinten ötös voltam. Bánki, DE valamivel könnyebb, de ott is sok szorgalomra, igyekezetre, különórákra lehet szükség a sikerhez.
Tanulmányi eredményeid alapján biztosan felvesznek, aztán majd egy év után látod, hogy érdemes-e folytatnod.
A szakmai, szakirányos tárgyaknál már nem kell nagy matematikai tudás, ott a fizika, ilyen érzék a meghatározó.
Felvételi előtt még nagyon bizonytalan az ember, de szerintem az is nagyon fontos, hogy úgy válassz képzési helyet, hogy tisztában legyél a szakirányokkal, választható specializációkkal, mivel szeretnél később foglalkozni. Például Debrecen - épületgépészet, OE Bánki - autótechnika, autószervizelés vagy CAD-CAM-CNC-gyártástechnológia...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!