Letehetem a B2 nyelvvizsgát 2x a pluszpontok érdekében?
Ma voltam emelt angolból szóbelizni, de úgy érzem gyenge lett ez a felelet, nem lesz annyi pontom, hogy elérjem összesítve a 60%-ot (Talán 55-60 között lehetek így), ezért ha leteszek egy B2 nyelvvizsgát, az egy továbbtanulási követelmény, azért nem fog járni a plusz pont.
Viszont ha leteszem kétszer a nyelvvizsgát, úgy tudok pluszpontot szerezni, vagy csak egyszer tehetek sikeres vizsgát belőle?
Tehát akkor ha jól értem, akkor ha 60%-ra sikerül az emelt angol, plusz mellé leteszek egy B2-t külön, az 40 pluszpont lenne, de ha csak az egyik módon szerzem meg a nyelvvizsgát, úgy lenne 28, ugye?
Én azt hittem, hogy alapból 1 nyelvvizsgáért nem jár pont, csak ha a fent említett módon megszerezzük mégegyszer.
Nem. Ha 60%-ra sikerül az emelt angol, akkor megkapod az 50 pluszpontot érte, és kapsz egy B2-es nyelvvizsgát, de azért nem jár a 28 pluszpont, mert ugyanabból a nyelvből már kaptál pluszpontot az érettségiért.
Nem úgy van, hogy 100 pluszpont adható összesen, ezen felül nyelvvizsgáért 40, emelt érettségiért 100 (ha kimaxolom mindet, akkor is csak 100-at kapok meg, mert a max pontszám 500 lehet)?
Én úgy tudom, az emelt érettségi és a nyelvvizsga többletpontot külön számolja.
Egyébként az angol emelt nekem nem is releváns, info+matek a felvételi tárgyam (már ahova szeretnék menni), tudtommal csak a felvételi tárgyaknál számolják az emeltet, ezért is megyek tavasszal informatikából emeltezni (valamint a matekot is újraírom sokkal több tanulással, mert a mostani egy gyenge 55%-ra sikerült, Eltéhez pedig így elég kevés a pontom)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!