Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Osztatlan tanárképzésen a...

Osztatlan tanárképzésen a töri szak vagy a magyar szak a nehezebb?

Figyelt kérdés
Melyikből kell többet tanulni?
2020. nov. 7. 17:40
 1/3 Mysphraghmuthosis ***** válasza:
73%
Egyén- és egyetemfüggő. Meglátásom szerint történelemtanári szakon nagyobb a tananyag mennyisége, s részletesebben is kérik vissza az elsajátítandó tudást az oktatók mind gyakorlati órákon, mind vizsgákon.
2020. nov. 7. 19:56
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Magyar-töri tanárin vagyok. Ahogy az előző írja, egyén- és egyetemfüggő. A legfőbb nehézség, hogy nagyon sokat kell olvasni, tanulni, beadandót írni mindkét szakon, ez pedig együttesen megterhelő tud lenni.

Általánosan nem lehet megmondani, hogy ez vagy az a nehezebb. Törin is vannak nehezebb és könnyebb tárgyak, magyaron is. Ha van még kérdésed, írj nyugodtan, akár privátban is, szívesen segítek.

2020. nov. 7. 20:38
 3/3 anonim ***** válasza:
73%
Én ugyan magyaros nem vagyok, de elég sok ismerősöm az, míg én törin vagyok. Én abban látom a különbséget talán, hogy magyaron többet kell talán olvasni (törin is kell(ene) bőven, de szerintem közel se annyit). Törin viszont talán több az elsajátítandó lexikális tudás. Plusz törin számíts azért arra, hogy kell idegennyelvű szakszövegeket olvasni (legalábbis nálunk ez alap első félév óta). Nem tudom, magyaron ezt kevésbé tudom elképzelni.
2020. dec. 31. 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!