Van-e erre lehetőség?

Figyelt kérdés

Felfüggesztettem eddigi tanulmányaimat,mert úgy éreztem,hogy nem az én pályám lesz. Jogot szeretnék tanulni,viszont csak szeptembertől van erre lehetőség. Addig elkezdenék egy keresztféléves képzést, valószínűleg nemzetközi tanulmányok, vagy kommunikáció és média szakot. A kérdésem az, hogy ha ez a szak csak önköltséges formában indul,jogra viszont nem valószínű,hogy felvennének államira szeptemberben,akkor később meg tudom-e oldani,hogy a keresztféléves képzésem államilag támogatott legyen?

Emellett pedig lenne egy bónusz kérdésem is: végezhető jog mellett valamelyik szak egyáltalán,vagy felejtsem el?

Ha pedig célszerűbb lenne inkább csak jogra menni (én is tudom,hogy versenyképesebb) akkor valamelyik szak kompatibilis annyira,hogy jogra vihessek át kreditet egy félév után?

2020. nov. 5. 21:11
 1/3 anonim ***** válasza:
71%
jogászként minimálbéres állást találhatsz magadnak. szakma renoméját sikerült a béka segge alá küzdeni
2020. nov. 6. 14:43
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Menj el dolgozni, tanulj nyelvet. Vagy kezdj el egy gazdasági szakot. De csak akkor kezd el a jogot ha tényleg ezt akarod. Mert szorgalom és szerencse bőven kell hozzá. Álláskereséssel kapcsolatban: ha álmod az hogy ügyvéd/bíró/ügyész legyél akkor ez a te pályád. Ha csak azért akarod, mert menő vagy másra nincs ötleted, de ragaszkodsz a joghoz, mindenkepp végezz mellé gazdasági szakot, vagy nagyon erős legyen a nyelvtudásod. Viszont kezdő jogászok nagy része minimálbéres állással kezd, valóban.
2020. nov. 11. 13:41
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

A jogot nagyon meg kell gondolni Magyarországon. Az utóbbi 30 évben olyan szinten leépült az egész államigazgatás, hogy az már bűn. Ha állami szektorban szeretnél jogászként elhelyezkedni, akkor nagyon durván ki vagy téve a seggnyalásnak és hierarchikus rendszernek. Ha kimagaslóan végzed a munkád, de nem vagy benne a haveri körben, akkor az életben nem leszel magasabb pozíciókban. A papírmunka csak tologatva van, de érdemi munka nem igen történik.

Ha viszont magánban, ügyvédként, vagy multinál cégjogászként dolgoznál szívesen, akkor csináld nyugodtan.

2020. nov. 11. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!