Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha nővér szeretnék lenni...

Ha nővér szeretnék lenni miket kéne tanulnom, illetve melyik tantárgyak a fontosabbak?

Figyelt kérdés
Alapsulis vagyok (8.os) és én a jövőmet nővérként tudom elképzelni. Ha valaki tudja a kérdésemre a választ azt nagyon megköszönném. :)

2020. nov. 3. 19:50
 1/8 anonim ***** válasza:
54%
Attól függ, milyen szinten. Van lehetőséged technikumban tanulni, akkor érettségi után 1-2 évvel kapsz középfokú szakképesítést. Ha diplomás ápoló szeretnél lenni, akkor egyetem. Legalábbis Magyarországon így van. Itt élsz? Mert fura a nyelvhasználatod.
2020. nov. 3. 19:55
 2/8 A kérdező kommentje:
Szlovákiában élek.
2020. nov. 3. 20:11
 3/8 anonim ***** válasza:
Ezt azért érdemes jelezni a kérdésben. Vagy itt akarsz tanulni? Nem tudom, miért pontoztak le. Ha hülyeséget írtam, miért nem írják meg a tutit? (1-es vagyok)
2020. nov. 3. 20:16
 4/8 A kérdező kommentje:
Elnézést nem tudtam, majd máskor jelzem. Nem itt szlovákiában szeretnék tanulni csak kíváncsi vagyok hogy milyen tantárgyak a fontosak. Szerintem a válaszod értelmes és hasznos volt.
2020. nov. 3. 20:27
 5/8 anonim válasza:

Szerintem biológiára tuti szükséged lesz. Lehet egy kis kémia van a tananyagban.

Humán beállítottságú szakközépiskola vagy gimi. Érettségi után pedig mehet a középfokú nővér suli (pontos megnevezést nem tudom).

2020. nov. 3. 20:31
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. 😄
2020. nov. 3. 20:34
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos a nővérszektorban élhetetlen bérek vannak, tehát ha ezzel akarsz foglalkozni, mindenképpen javaslom a diplomát a szakképesítés helyett. Egy fél fokkal többett kapsz érte illetve egyszerűbb magán intézményekben vagy háziápolásban elhelyezkedni, ami mellett még félre is tudsz tenni egy kicsit.

Ehhez kelleni fog emelt biológia, valószínűleg egy közép kémia is. Arra figyelj viszont, hogy kelleni fog egy idegennyelvi középszintű nyelvvizsga az egyetemi felvételihez, ha jól tudom, nem magyar nemzetiségűeknek ez lehet a magyar is, de ebben egy okosabb ki tud javítani.

2020. nov. 4. 06:16
 8/8 A kérdező kommentje:
#7 Köszönöm a válaszod neked is 🤗
2020. nov. 5. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!