Ha nővér szeretnék lenni miket kéne tanulnom, illetve melyik tantárgyak a fontosabbak?
Szerintem biológiára tuti szükséged lesz. Lehet egy kis kémia van a tananyagban.
Humán beállítottságú szakközépiskola vagy gimi. Érettségi után pedig mehet a középfokú nővér suli (pontos megnevezést nem tudom).
Sajnos a nővérszektorban élhetetlen bérek vannak, tehát ha ezzel akarsz foglalkozni, mindenképpen javaslom a diplomát a szakképesítés helyett. Egy fél fokkal többett kapsz érte illetve egyszerűbb magán intézményekben vagy háziápolásban elhelyezkedni, ami mellett még félre is tudsz tenni egy kicsit.
Ehhez kelleni fog emelt biológia, valószínűleg egy közép kémia is. Arra figyelj viszont, hogy kelleni fog egy idegennyelvi középszintű nyelvvizsga az egyetemi felvételihez, ha jól tudom, nem magyar nemzetiségűeknek ez lehet a magyar is, de ebben egy okosabb ki tud javítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!