Mozgókép és animáció készítő iskola az országban? Továbbtanulás?
Hamarosan itt az idő hogy tovább tanuljunk (általánosból) és én a fent írott irányba szeretnék elmenni. 3 iskolát kellene megjelölnünk, de én csak egyet találtam ami kifejezetten ezzel foglalkozik.
Ti ismertek ilyen iskolát?
Úgy hallottam, az OKJ-k manapság nem sokat érnek így nem szeretnék OKJ-s képzésekkel bajlódni.
"Ha elmúltál 18 éves, de még nem vagy 24 éves."
valamint
"A szakképesítés megnevezése: Mozgókép-és animációkészítő
A szakképesítés azonosító (OKJ) száma: 54 213 03"
Én egy olyan ember vagyok aki nem 18 évesen fejezi be a 8 általánost szóval ez annyira nem működik.
#3 "Az animációs képzésről" rész alatt:
"Pontos elnevezése: Mozgókép és animációkészítő nappali tagozatos, emelt szintű, 2 év folyamatos OKJ-s szakképzés"
" 5 évfolyamos művészeti szakgimnáziumi kerettanterv; párhuzamos művészeti oktatás; művészeti tanulmányi terület, melynél a 4. év végén érettségi vizsgát tesz, az 5. év végén OKJ-s középfokú szakmai vizsgát tesznek a tanulók OKJ 54-213-03 Mozgókép- és animációkészítő szakon – Tagozatkód: 05."
#1 "Diákjaink a filmkészítéssel, közelebbről az animációs- és videofilm-készítés alapjaival, formanyelvével, technikájával ismerkednek a szakmai képzés öt éve (9-13. osztály) alatt." ami tök jó, de nem ír konkrétabban arról, mit adna a képzés, de valószínűsítem hogy OKJ-t, ötödik év után, ahogy a többi is.
Szerintem még itt is érdemes körülnézned:
"Tanulmányi terület szövegének egy részletéhez:" kéne beírnod, hogy mozgókép vagy animáció. (Egyszerre, csak egy kulcsszót írj be, ha találatokat is szeretnél látni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!