Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Jogász szak mellet mit érdemes...

Jogász szak mellet mit érdemes még megjelölnöm esetleg?

Figyelt kérdés

Budapestre szeretnék menni vidékről egyetemre, alapvetően Budapestet tűztem ki célul, és azon belül a jogász szakot, ide idén 458-472 volt a ponthatár(PPKE-ELTE), ami elég magas, kiszámolva 90% feletti érettségit kellene írnom emelt szinten töriből és nyelből is, ezért szeretnék valami mást, ezzel a két emelt tantárggyal elérhető, ilyen témával kapcsolatos, szintén piacképes és jó szakot megjelölni, hogy ha a jogász nem jön össze, még mindig legyen valami jó szakom Pesten.

Szóval tudnátok valamit javasolni, akár más pesti egyetemen is, ami szóba jöhet még?

Illetve mellékes kérdés, hogy amennyiben pl. egy másik szakra megyek, egyetemen belül van lehetőség váltani szakot(jelen esetben nyilván jogászra)?

2020. nov. 1. 19:47
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Hát... mi érdekel még?

Valami gazdasági szak? Szerintem azok jók, bár nem tudom mennyire megy jól a matek.

Váltani nem tudsz mert csak karon belül tudsz átjelentkezni és a jogász amúgy is osztatlan szak.

Max újrafelvételizni tudsz :)

De mondom, nem tudom mi érdekel illetve milyen beállítottságú vagy :)

2020. nov. 2. 10:44
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy esetleg fizetős nem jöhet szóba? Sokan vannak ott fizetősön.
2020. nov. 2. 10:45
 3/4 A kérdező kommentje:
Igen, néztem, hogy ezekkel a tárgyakkal egy kereskedelem és marketing szak is szóba jöhet. Második, köszi a tippet, amint látom a fizetősre egész jó a ponthatár, bár ott már jobban el kell gondolkodnom, hogy megéri-e ennyi Budapestért, bár így még vidéknél is kevesebb.
2020. nov. 2. 17:52
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

1-2. vagyok:

Szerintem ha ezzel szeretnél foglalkozni akkor ELTE vagy PPKE!

Ha csak egy diplomát akarsz akkor mindegy hol végzed.

Sokaknak nem fog tetszeni de sajnos ez az igazság! Egy ELTE-s , PPKE-s mindig “előrébb” lesz

2020. nov. 2. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!