Jobb a hatalmas ELTE-n végezni, mint egy no name vidéki egyetemen?
Én mi van ha katolikus egyetem?
Én muszlim vagyok mégis a Károlira járok.... :)
Nagy egyetem = több kapcsolat, ami szak függően egy hatalmas előnyt jelenthet a későbbiekben. Oktatásilag nincs akkora különbség, ha csak nem a lehető leggyengébb vidéki egyetemen végzed el az adott szakot, viszont ha tanulsz, akkor a tudásod hasonló szinten lesz akkor is. Munkáltatóknál meg egyáltalán nem számít, leszámítva pár esetet, de a azok kivételek. Ha szeretnél kutatni, akkor se nagyon számít, de célszerűbb nagyobb egyetemre jelentkezni már az elején. Ha szeretnél külföldön tanulni msc-t, akkor se nagyon fog számítani.
Szóval a lényeg, hogy a legnagyobb előny a kapcsolatok szerzésében van. Ha a szakmádban hatalmas előny lesz később az, hogy sokakat ismersz, akkor érdemes nagy egyetemre menni. Amennyiben nem számít annyira, akkor nem feltétlen éri meg.
Magasztalod itt a Cambridge-i egyetemet pedig ennyi erővel arra is mondhatnád, hogy vicc, mert középkori és a keresztény vallást igencsak idéző épületekből áll.
Az igazság: ha megvannak a kapcsolataid mindenki lesz@rja nagy ívben hogy hol végeztél, mire vagy képes, felvesznek úgyis bárhova hogy még a végzettséged sincs meg hozzá, akinek nincsenek kapcsolatai annak még a Cambridge-i diploma mellett is elvárnak egy tucat másik végzettséget, több nyelvvizsgát meg tököm tudja, x év tapasztalatot meg kimagasló referenciákat hogy legyen valami állása.
Igaza van a kérdezőnek, kukába az SZTE-vel, DE-vel, PTE-vel stb. Szar egyetem mind, mert a fényességes Budapest közigazgatási határán kívül esik, ami ugye tudva levő, hogy a sátán földje. Most nem azért, hogy védjem, mert nekem nem jött be annyira és máshova járok, de több ismerősöm is a Miskolcin végzett mérnök infón, vagy gépészmérnökin és a BorsodChemben, vagy a TVK-ban kapott kezdőként nettó 700-800 fizus állást, amiről a kedves kérdező az agyonajnározott eltés andragógia szakos diplomájával csak álmodhat két mekis krumplisütés közt... Szóval ennyit a rohadó Borsodról ugye.
XDDDDDDDDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!