Anglisztika (BA) után hogyan tovább?
Figyelt kérdés
Jelenleg első éves hallgató vagyok. Következő félévben szeretném felvenni a kínai nyelvet, mert gimiben is tanultam és nagyon érdekel. Hogyan tudnám alkalmazni ezt a két nyelvet? A közgazdaság is érdekel, ott érnék valamit ezekkel? Milyen tanulmányokat építhetnék még esetleg erre a diplomára?2020. okt. 31. 08:31
1/1 anonim válasza:
Ha a kínai nyelv felvétele minort jelent, akkor utána tudsz menni angol (anglisztika, amerikanisztika, angol nyelvoktató) vagy kínai mesterre. Azt nem tudom, hogy fordító és tolmács mesteren kínai nyelv is választható-e az angol mellé... nem biztos, de alap nyelvek (pl. német) szoktak lenni és vannak fordítós szakirányú továbbképzések is. Van még egy-két bölcsész mester, ahová felvesznek (egyenes úton vagy kreditátvitellel) pl. hungarológia, beszédtudomány, nyelvészet stb., ezeket egyesével meg kell nézni, hogy mik a bemeneti követelmények. Szerintem gazdasági irányba “csak” alapszakon tudnál továbbtanulni. Egyébként igen, a gazdasági képzések a nyelvekkel jól összekapcsolhatóak. Esetleg ilyen kommunikáció, média, marketing, szociális munka, tanítás, turizmus vonalon lehet még elindulni. Attól függ, hogy mi érdekel és éppen milyen lehetőségeid vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!