Évhalasztás vagy új jelentkezés?
Vidéki egyetem főiskolai karára felvettek,de nem tudok lemenni egyedül vagyok a kislánnyommal.Ha halasztok egy évet és szerzek nyelvvizsgát,jelentkezhetek ugyanarra a szakra egy másik intézménynél? Idén pár ponttal lemaradtam,a megszerzett jogomat nem szeretném elveszteni,de pici a kislányom.Megengednek ilyenkor(válási hercehurca,kizárólagos felügyeleti jog,minden igazolható bírósági igazolásokkal) esetleg annyit,hogy csak vizsgaidőszakban jelenjek meg?
Hol lehetne erről érdeklődnöm? Járt már valaki így?
Ha levelező tagozatra vettek fel Szegedre akkor nem lesz gond, nem kötelező ugyanis bejárni az órákra. Beiratkozni azonban mindenképpen le kell menned. Aki ugyanis nem iratkozik be az első félévre, automatikusan elveszti a hallgatói jogviszonyt (első félévet nem lehet passziválni).
Ha nappalira vettek fel akkor gáz van, oda bizony be kell járni mert vannak olyan órák, ahol névsort írnak. Ha egy bizonyos hiányzást túllépsz, nem engednek vizsgázni. Itt lehet egyéni tanrendet kérni, de nem lesz olcsó (akkor is fizetni kell ezért ha államilag finanszírozott vagy amúgy).
Ha később Bp-re szeretnél járni, akkor annyit tehetsz, hogy 2 félévet elvégzel Szegeden a lehető legjobb eredménnyel és utána megpróbálsz átiratkozni vagy pedig most nem iratkozol be (hagyod bukni a felvételit) és jövőre megpróbálod újra.
A tanulmányi osztály fog tudni segíteni ilyen esetekben egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!