Tudnátok nekem mesélni a Corvinusról?
Bővebben a nemzetközi tanulmányok, nemzetközi gazdálkodás szaka érdekelne. Mennyire nehéz bejutni, mennyire erős, milyen ott tanulni?
Diszkriminálnak-e ha szlovákiai vagyok? Mert ilyenről is több helyről hallottam sajnos, viszont még mindig nagyon szeretnék oda járni.
Előre is köszönöm a válaszokat mindenkitől.
Nemzetközi tanulmányok és nemzetközi gazdálkodás már csak angolul indul, ahol mindenképpen fizetni kell az idegen nyelvi hozzájárulást (300-400eFt/félév). Ettől eltekintve a képzés ugyanolyan minőségű, mint a BME-n vagy az Eltén. Lehetőségek tekintetében viszont a Corvinuson van a legtöbb az egész országban; külföldi egyetemi kapcsolatok, vállalati kapcsolatok, diákszervezetek, CEMS stb.
Nincsenek diszkriminálva a határontúli magyarok, elég sokan járnak oda mindenhonnan.
#2 - kiváncsi lennék, meddig bírnád ott a “gyenge színvonalú” oktatáson, illetve, hogy láttál-e már valaha országos ranglistát. Erről ennyit.
Én most végzem a harmadik félévem a Corvinuson. Egyetértek az első hozzászólóval, torony magasan itt a legtöbb az akár jövő szempontjából releváns lehetőség.
Nem könnyű bejutni, sok pont kell. Erősnek is elég erős. Tavasszal volt egy kicsit lazább félév, mert a hirtelen távoktatásra nem alakult ki a rendszer, na de most... Nagyon bekeményítettek, legalábbis az én évfolyamomon biztosan. Az eddig viszonylag könnyen hozható tárgyakból jó, ha a kettes megvan, és akkor még nem is beszéltünk a nehéz tárgyakról. Sajnos ezt 2 okból csinálják: az egyik, hogy minél többen bukjanak át a fizetősre, a másik pedig, hogy sok cég kijelentette, számukra nem ér annyit a corvinusos diploma, ha azt valaki távoktatásban szerzi, mert mindenki minden egyetemen szétpuskázza meg szétcsalja a vizsgákat. Szóval, hogy ténylegesen megköveteljék a tudást és a cégek ne kételkedjenek, szétszivatnak mindenkit.
Biztos, hogy nem diszkriminálnának, csakmert szlovákiai vagy. Barátnőm is szlovák, és nagyon szereti az egyetemet, jól megtalálta a helyét és élvezi, amennyire jelenleg lehet.
Azért ne túlozzunk, egy tárgyból keményítettek be, a többi könnyen hozható jól. Abból az egyből is csak a szóbeli a necces, de ha nem mással csináltatod meg az írásbelit, akkor annak is mennie kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!