Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Tudnátok nekem mesélni a...

Tudnátok nekem mesélni a Corvinusról?

Figyelt kérdés

Bővebben a nemzetközi tanulmányok, nemzetközi gazdálkodás szaka érdekelne. Mennyire nehéz bejutni, mennyire erős, milyen ott tanulni?

Diszkriminálnak-e ha szlovákiai vagyok? Mert ilyenről is több helyről hallottam sajnos, viszont még mindig nagyon szeretnék oda járni.

Előre is köszönöm a válaszokat mindenkitől.

2020. okt. 24. 23:36
 1/4 anonim ***** válasza:

Nemzetközi tanulmányok és nemzetközi gazdálkodás már csak angolul indul, ahol mindenképpen fizetni kell az idegen nyelvi hozzájárulást (300-400eFt/félév). Ettől eltekintve a képzés ugyanolyan minőségű, mint a BME-n vagy az Eltén. Lehetőségek tekintetében viszont a Corvinuson van a legtöbb az egész országban; külföldi egyetemi kapcsolatok, vállalati kapcsolatok, diákszervezetek, CEMS stb.

Nincsenek diszkriminálva a határontúli magyarok, elég sokan járnak oda mindenhonnan.

2020. okt. 25. 01:55
 2/4 anonim ***** válasza:
0%
Oktatás szempontjából az ország leggyengébb színvonalú egyeteme.
2020. nov. 3. 09:18
 3/4 anonim ***** válasza:

#2 - kiváncsi lennék, meddig bírnád ott a “gyenge színvonalú” oktatáson, illetve, hogy láttál-e már valaha országos ranglistát. Erről ennyit.

Én most végzem a harmadik félévem a Corvinuson. Egyetértek az első hozzászólóval, torony magasan itt a legtöbb az akár jövő szempontjából releváns lehetőség.

Nem könnyű bejutni, sok pont kell. Erősnek is elég erős. Tavasszal volt egy kicsit lazább félév, mert a hirtelen távoktatásra nem alakult ki a rendszer, na de most... Nagyon bekeményítettek, legalábbis az én évfolyamomon biztosan. Az eddig viszonylag könnyen hozható tárgyakból jó, ha a kettes megvan, és akkor még nem is beszéltünk a nehéz tárgyakról. Sajnos ezt 2 okból csinálják: az egyik, hogy minél többen bukjanak át a fizetősre, a másik pedig, hogy sok cég kijelentette, számukra nem ér annyit a corvinusos diploma, ha azt valaki távoktatásban szerzi, mert mindenki minden egyetemen szétpuskázza meg szétcsalja a vizsgákat. Szóval, hogy ténylegesen megköveteljék a tudást és a cégek ne kételkedjenek, szétszivatnak mindenkit.

Biztos, hogy nem diszkriminálnának, csakmert szlovákiai vagy. Barátnőm is szlovák, és nagyon szereti az egyetemet, jól megtalálta a helyét és élvezi, amennyire jelenleg lehet.

2020. dec. 16. 23:54
 4/4 anonim ***** válasza:

Azért ne túlozzunk, egy tárgyból keményítettek be, a többi könnyen hozható jól. Abból az egyből is csak a szóbeli a necces, de ha nem mással csináltatod meg az írásbelit, akkor annak is mennie kell.

2020. dec. 17. 00:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!