Mit kezdjek erettsegi utan?

Figyelt kérdés
Nincsenek tul jo jegyeim a gimiben, sose voltam jo tanulo. Par tantargybol 4-5os vagyok de eleg sokban 2-3as tehat egy 3as tanulo vagyok atlagban, matekbol minden evben bukdacsolok ezert nem hiszem hogy az erettsegi jol fog sikerulni. Angolbol emeltezek ha minden igaz, es infobol kozepet teszem le, ezzel a komboval milyen szakiranyok fele lehet menni? Most fogok angolbok kozep nyelvvizsgazni, az emelt angol mennyivel nehezebb? Gondolkodtam meg OKJ kepzeseken is, azok mennyit vagy mit ernek egyaltalan? Ha iden leerettsegizem es kihagyok egy evet es szeretnek valamibol pluszban emeltezni akkor az egesz erettsegit ujra kell irnom vagy csak az adott targybol? A kulfoldi pl Angliai munkarol is gondolkodtam, pl bebiszitterkent de oda nyilvan lakas kell stb, ez arban milyen vagy megeri kikoltozni egy evre? Bocsanat hogy ennyit kerdezek csak nagyon ketsegbe vagyok esve mert eleg keves dolog van amibol jo vagyok vagy egyaltalan erdekel es minden iranybol kapom a nyomast hogy menjek egyetemre es szuleimtol is allandoan megkapom hogy egy senki lesz belolem es igy mehetek takaritonak meg utcasepronekxd es nem tudom kinek tehetnem fel ezeket a kerdeseket mert sok mindenki nem tud nekem valaszolni ezekre

2020. okt. 24. 22:30
 1/10 anonim ***** válasza:
Senki sincs könnyű helyzetben, vagy milliónyi ilyen kérdés van. A matekot még feljavíthatod egy jó tanár segítségével, vagy a matekinget szokták ajánlani. Én 24 vagyok de még nem tudom mi akarok lenni és most megint belekezdtem egy egyetemi képzésbe. Nézegesd a képzési lehetőségeket, mást nagyon nem tudsz csinálni. Egy okj gazdinfóval jól lehet keresni úgy tudom. Persze ne a pénz legyen az elsődleges.
2020. okt. 25. 16:37
 2/10 anonim ***** válasza:
Természetesen nem kell újra letenned az összes érettségit, már miért kellene?
2020. okt. 25. 16:38
 3/10 anonim ***** válasza:

"Most fogok angolbok kozep nyelvvizsgazni, az emelt angol mennyivel nehezebb?"

Ugyanaz a szint: B2 mindegyik.

2020. okt. 26. 19:52
 4/10 anonim ***** válasza:

"Gondolkodtam meg OKJ kepzeseken is, azok mennyit vagy mit ernek egyaltalan? Ha iden leerettsegizem es kihagyok egy évet"

Ha ki hagysz egy évet, mindenképpen csinálj meg valami OKJ-s képzést, hogy jobb munkát kapj (ha nem jön össze a tovabbtanulas, vagy bármikor, akár egyetem alatt is, ha kell).

2020. okt. 26. 19:55
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem mennék egyetemre mai fejemmel.
2020. okt. 27. 04:58
 6/10 anonim ***** válasza:
Én nem tudom, lehet hogy én se, de még visszavonulót fújhatok. Attól még hogy elvégzed az egyetemet, nem garantálja semmi hogy lesz is munkád, sok előadás pedig nagyon unalmas, vontatott. Egy csomó szivatás van, aztán megkapod a diplomát és a tanultak nagy részét elfelejted, mint amikor befejezted a gimit.
2020. okt. 27. 22:11
 7/10 anonim ***** válasza:
Ha eleged van a tanulasbol, akkor ne menj egyetemre, de valami szakmát akkor is tanulj ki.
2020. okt. 27. 23:13
 8/10 anonim ***** válasza:
Igen, néha úgy érzem kiégtem...lehet jobb lenne munkát keresni. Attól is függ hogy sikerülnek-e majd a tárgyak. Mert nem fogok szenvedni a csúszásokkal az biztos.
2020. okt. 28. 00:09
 9/10 anonim ***** válasza:
De igen, szenvedni fogsz, ha kiegett állapotban egyetemre mész. Viszont ha nincs szakmád, hova mész dolgozni?
2020. okt. 28. 00:41
 10/10 anonim ***** válasza:
Már elvégeztem egy egyetemet. De attól még nem értek semmihez, csak ahhoz hogy menjek át a vizsgákon. :( szakma nélkül is vannak munkák. Pl szállodai recepciós ha jó az angolod, irodában valami exceles cucc, vagy a tesco meg a lidl. Meg még biztos vannak.
2020. okt. 28. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!