Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Kellett már lemondanod olyan...

Kellett már lemondanod olyan munkáról, amit legjobban szerettél volna?

Figyelt kérdés

Én bölcsész vagyok, mindig ilyesmik érdekeltek de egy ideje jobban tetszik az orvosi és úgy érzem, hogy mostani fejemmel szívesebben lennék orvos mert azt többre értékelem mint amit most csinálok és érdekel is, nem úgy mint évekkel ezelőtt.

Apukám orvos volt, sok a betegség a családomban régóta, láttam, hogy milyen mikor valaki szenved egy betegséggel vagy éppen csak az orvoson múlik, hogy nem hal meg. És rájöttem, hogy boldogabb lennék ha életeket menthetnék és betegeket gyógyíthatnék.

Sajnos kémiából nem voltam jó és nem érdekelt a dolog gimiben, egyetemen sem, egészen idáig és így nem foglalkoztam vele.

Van itt olyan aki végleg lemondott egy foglalkozásról?

Utána mi lett, találtatok másikat amivel idáig "jól megvagytok"?

Vagy elvégeztétek levelezőn?

Vagy valami határterületen dolgoztok?

2020. okt. 23. 11:03
 1/3 anonim ***** válasza:
Én lemondtam róla, hasonló okokból mint ami nálad van. Mire rájöttem hogy egy másik szakma jobb lett volna, már olyan sok évet bele öltem a mostaniba, hogy nem akarom mindezt eldobni, és újra kezdeni. Egyszerűen elfogadtam hogy ez van, és kész.
2020. okt. 23. 11:22
 2/3 anonim ***** válasza:
19%
Romantikus okok miatt nem választunk szakmát, ha hiányzanak hozzá a képességek.
2020. okt. 23. 11:25
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Én jogot végeztem, majd szembesültem a borzasztó nagy munkaerőpiaci túltelítettséggel, hogy milyen rohadt nehéz állást találni. Ott van az is, hogy a pályakezdők 90%-át felszívó kis és közepes ügyvédi irodák rosszabbak mint egy trágyadomb, de ugyanannyit kell dolgozni, mint egy nemzetközi irodánál, big4-nál vagy multicégnél, csak töredék pénzért. Jó helyre csak színötös diplomával lehet bekerülni vagy nagyon erős extra tevékenységekkel, pl hök, szakkoli, erasmus stb.

Engem érdekel a közgazdaságtan, pénzügyek, adózás és szivesen is foglalkoznék ilyesmivel, akár a joggal vegyítve valahogy, pl. adótanácsadás, de mivel gazdasági szakokhoz erős matektudás kell, így végig sem bírnám csinálni az egyetemet.

Az érettségi pontjaimmal nem jutnék be államira, mesterre meg az előtanulmányok hiánya miatt nem vennének fel, pénzem meg nincs önköltségre. Megpróbálom persze a felvételit, levelezőn, munka mellett, de nem sok esélyt adok magamnak.

A jogot nem mondom, hogy nem szeretem, csak a munkakörülmények meg a fizetés az, ami miatt kezdem elveszteni a lelkesedésemet.

2020. okt. 23. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!