Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 2019-ben érettségiztem, most...

2019-ben érettségiztem, most fogok október-novemberben emelt törire menni, hogy meglegyen az emelt érettségi egyetem miatt. Én most pótfelvételi eljárásban vagyok?

Figyelt kérdés
Mivel alapból nem jelentkeztem az leérettségizés évében egyetemre, hanem csak következő év keresztfélévében, így rám a pótfelvételi szabályai érvényesek? A Metropolitan egyetemre szeretnék menni nemzetközi gazdálkodás szakra. Néztem, hogy alapból 280 pont szükséges, pótfelvételi eljárásban viszont 372. Nem igazán világos hogy rám melyik érvényesül. Valaki feltudna világosítani? 20/F

2020. okt. 18. 23:11
 1/5 anonim ***** válasza:
92%

A pótfelvételi teljesen mást jelent. Az az adott évben, a ponthatárok kihirdetése után egy 2. kör spéci szabályokkal, hogy kapjanak mégegy esélyt, akit sehova se vettek fel.

Normál felvételi eljárásban tudsz jelentkezni majd februárban.

2020. okt. 18. 23:14
 2/5 anonim ***** válasza:
Vagy február helyett amikor van a határidő* Nem figyeltem, hogy keresztfélévre jelentkezel. Nem változtat semmit a kérdés szempontjából.
2020. okt. 18. 23:18
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2020. okt. 18. 23:24
 4/5 anonim ***** válasza:

Vagy akinek nem indult el az a szak amire jelentkezett, vagy nem is jelentkezett sehova. Nem csak egy második esély a "lecsúszottaknak"...

2020. okt. 28. 21:37
 5/5 anonim ***** válasza:
Igazad van, de a kérdező szempontjából lényegtelen. Meg nem kell ezen megsértődni, nincs abban semmi gáz, ha nem vesznek fel valahova elsőre.
2020. okt. 28. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!