Milyen pszichologiához hasonló tudományra tehetek még szert?
Értem ez alatt, h 'okosabb' szeretnék lenni.
Melyik a leggyakrabban felhozott téma egy beszélgetésben.
A politikán kívül.
Azaz. Informatika. Elképzelem amint egy társaságban beszélni kezdesz a klaszterek skálázhatóságáról. 😅😅😅 Nagyon érdekes téma.
Az “ami kelleni is fog majd” cinikus megjegyzésre. A szociológia nagyon is kell jelenleg is. Csak pár dolgot mondok, ahol jelenleg is hasznos:
- piackutatás
- trendkutatás
- termékfejlesztés
- marketing
- data science
Igen kedves utolsó, mert gondolom most a data sciencebe kötsz mindjárt bele, a szociológusok default köröket vernek rá az informatikusokra data science területén, mivel nekik anyanyelvük a statisztika, az R és a Python; továbbá ők látnak is valódi adatot már az egyetem alatt is, nem csak a Titanic adatbázissal bénáznak utolsó évben specializáción.
Attól függ, milyen körökbe mozogsz. A barátaim ismerik a skálázhatóság fogalmát. A takarítónők nyilván nem, inkább Blikket olvasnak.
Azért jó látni, hogy bár szociológusként munkád nem sok lesz, önérzeted még maradt! Hajrá hajrá!
Egyibként igen nekem fog kelleni a szakmhoz az i formatika. De gép nélkül egyenlőre, elméletiben egyedül nem kezdeném még el😅
Se nem Pszichologiával, se semilyen ilyen fajta munkával nem fogok foglalkozni. Ahoz hülye vagyok, csak hobbiból tanulnám (talán mentális) fejlődés céljából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!