Ebben az esetben kérvényezhetek egyéni tanrendet egyetemen?
Elkezdtem egy nyelvszakot 2018-ban viszont 1,5 év után úgy alakult az életem, hogy passzíváltatnom kellett. Jelenleg ez a második passzív félévem ott. Mivel egyáltalán nem volt biztos, hogy folytatom ezért elkezdtem egy másik képzést nappalin (júniusban tudnék levelezőre átmenni). Viszont addig még ezen a féléven kívül van egy félév. Ha azt is passzivaltatom akkor megszűnik a hallgatói jogviszonyom az első szakon.
Erre lehet kérvényezni az egyéni tanrendet? Tvsz-ben van olyan, hogy akkor is kérvényezhető ha párhuzamos képzésben van valaki.
De a nyelvszak másik egyetemen van. Ez kizáró ok?
Szeretném folytatni a nyelvszakot viszont sajnos akkor ezt láttam a legjobb megoldásnak.
Valakinek tanács/ötlet? :(
Szuper! :)
És nálad ez pontosan, hogy néz ki? Az elméleti tárgyaknál megkapod az anyagot és csak vizsgázni mész? Illetve ha van gyakorlati óra azt ilyenkor, hogy lehet teljesíteni?
Tanáronként változó volt. Ha nem tudtam ott lenni zh-n, akkor vagy fogadóórán feleltem vagy kerestünk egy másik időpontot, amikor megírhatom.
Illetve volt, hogy nem értem volna át a másik szakra laborra és akkor elmehettem fél órával korábban a laborról, meg volt tárgy, ahol 20 oldalas beadandóval helyettesíthettem az órai munkát, ilyesmi. Az elméletből megkapta mindenki a diasort így azzal nem kellett bajlódnom külön.
Nekem nem ütközött a gyakorlat, mert ugye abból több alkalom van meghirdetve, így tudtam csinálni olyat, hogy ha be is telt az adott időpontra a hely, nekem bővítettek egyet a speciális tanrend miatt, meg ilyesmi. De gondolom, ott is megbeszélés kérdése és az óraadótól függ.
Köszönöm!
Mondjuk nekem az a problémám, hogy 2 külön városban van az egyetem :(
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!