Valaki megnyugtatna, hogy van némi esélyem emelt matek érettségin, ha ennyire silányan meg a valószínűségszámítás?
Az a helyzet, hogy 10-es koromig Romániában éltünk, és bár ott a mateket jóóval magasabb szinten tanítják egyes témakörökből, sokmindent csak említés szintjén.
11.-12.-ben középszintű mateket tanultam itt, májusban is középszinten mentem volna, de végül visszamondtam, és most ősszel érettségizem. Közben kitaláltam, hogy akkor nyár alatt felkészülök matek emeltre.
Algebra, függvények, analízis, geometria, koordinátgeometria, trigonometria - mind pöpecül mennek, szinte csak gyakorolnom kellett a nyár alatt, hogy "szokjam" az emeltesebb feladatokat.
Viszont a kombinatorikánál, valószínűségszámításnál meg vagyok halva. Ezeket is tanultam, közel 25 val.szám feladatot oldottam meg szept. folyamán a Studium Generale-ből, de sose jöttem rá, hogy hogy kell... Csak ültem a feladat fellett, majd megnéztem a megoldást, és annak segítségével levezettem magamnak.
Jövő héten érettségi, ezen a héten megoldottam 2 előző évi feladatsort, és azt tapasztalom, hogy a hiányos valszám., kombinatorika tudás miatt kábé úszik az egésznek a 40%-a (+még olyan ~5% az egyéb hibákból, figyelmetlenségből).
Nagyon be vagyok parázva. Rengeteg a valszám. feladat, én meg ebben vagyok a leggyengébb. Vagy nem tudom hogy kell egyáltalán elkezdeni a feladatot, vagy egy TELJESEN más "megoldást" írok le, ami nyilván helytelen.
Mi a bánattal tudnám még így utolsó körökben feltornázni magamat? Egyszerűen nem látom a rendszert ami alapján ezeket a feladatokat meg kell oldani, olyan randomnak tűnik...
YouTube-on vannak olyan videók, ahol érettségi feladatokat oldanak meg, próbálj meg köztük ilyet keresni.
Vagy esetleg a mateking oldal.
Köszi a válaszokat!!
Átvettem ahogy tudtam, picit jobban képben vagyok, mostmár azért van pár feladattípus, amit már értek hogy kell... Azért nem reménykedem túl magas pontszámban, még így is rengeteg a hiányosság más területen, úgy érzem. :((
Nem baj, legfeljebb ha nagyon szrul sikerül, májusban újrapróbálom (bár az buli lesz, ha közben megváltoztatják a vizsgakövetelményt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!