Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A cukrász vagy a kozmetikus...

A cukrász vagy a kozmetikus szakmát éri meg jobban ki tanulni? A kettő között gondolkozok csak nem tudom hogy melyikkel tudok jobban elhelyezkedni és pénzt keresni.

Figyelt kérdés
2010. aug. 8. 17:18
 1/3 anonim válasza:
cukrásznak lenni nagyon fárasztó cipelni a több 10 kilós lisztet, cukrot stb... az nem olyan mint otthon megsütni egy tortát. Bár a kozmetikus szakma meg gusztustalanabb. de én inkább lennék kozmetikus.
2010. aug. 8. 17:50
 2/3 anonim ***** válasza:

Mindkét hivatás a kreativitásra épül: szépet létrehozni.

Mindkettőre szükség van, hiszen az emberek szeretnek/szeretnének szépek lenni és finomakat enni.

Én azt gondolom, hogy az embert a hasán keresztül sokkal előbb meg lehet fogni!A cukrászat gyönyörű szakma, ha szívvel-lélekkel, odaadással csinálod. Nehéz, de az alkotás öröme és a termék magáért beszél.

A kozmetika szintén nehéz, szép szakma. De teljesen más. Itt adott "dologból" kell dolgoznod, valami szépet kihozni belőle. Cukrászként szárnyalhat a fantáziád.

Ebből leszűrhetted, hogy én a cukrászatot javaslom, noha semmi érzékem nincs hozzá, sőt a másikhoz sem. Én azt választanám, de a döntés a tiéd. Nézd csak meg neten, mi mindent lehet alkotni édességek formájában.

Kozmetikus pedig akkor lennék, ha tudok emberekkel bánni, beszélgetni velük.

Nézd, dönteni te fogsz, bármit mondunk. Szerintem a szíved jobban húz az egyik felé, mint a másikhoz. Hallgass rá!

2010. aug. 10. 11:36
 3/3 anonim ***** válasza:
Az előttem hozzászóló remekül megfogalmazta a dolgok lényegét! Döntened neked kell. Viszont,amit senki sem említett,az az,hogy mindkét szakma telített.Talán cukrászként könnyebben tudsz elhelyezkedni,mint kozmetikusként. Én nem szeretnélek se rábeszélni,sem lebeszélni egyikről sem,viszont fontos,hogy tudd: kozmetikusként nem csak pattanásokat kell nyomogatnod,és szőrős lábakat gyantázni,hanem krémeket keverni,amihez előtte jóadag kémiai ismeretekre lesz szükséged. Az pedig nem könnyű. Alkalmazottként dolgozni pedig nem éri meg,csak ha önállóan csinálod.
2010. aug. 11. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!