Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Orvosi szakra a felvételi...

Orvosi szakra a felvételi pontszámhogy is van?

Figyelt kérdés
Ugye kotelezo a 2 emelt szintu erettsegi biosz es kemia/fizika. A felvin olvastam, hogy ha 2 emeltet teszek akkor a pluszpontok nincsenek (nyelvvizsga pont). Viszont most olvasgattam oldalakat, ahol viszont azt irtak, hogy tegyunk 2 nyelvvizsgat is hogy kimaxoljuk. Nem ertem most akkor ez hogy van..
2020. okt. 12. 10:40
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nyelvvizsgával maximum 40 pontot lehet hozni.

Egy emelt nyelvvizsga 40 pint, egy közép nyelvvizsga 28 pont, de kettő közép nyelvvizsga 40 együtt. Valószínűleg erre irányult a megjegyzés.

Maximum 100 pluszpontod lehet, amiket az emeltek kitesznek. A nyelvvizsgád a diploma megszerzésében segíthet, ugyanis nem egyetem közben kell azt letenned.

2020. okt. 12. 11:10
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A két emelt kötelező, az ezért járo 50-50 plusz ponttal már ki is maxoltad a pluszpontokat, ami ugye 100. Tehát a nyelvvizsgáért már nem tudsz többletpontot érvényesíteni.
2020. okt. 12. 11:39
 3/7 A kérdező kommentje:
S a hozott pontszám számít?
2020. okt. 12. 15:25
 4/7 anonim ***** válasza:
36%
Viszont nemsokára már csak 1emelt számítható be pluszpontként, azaz a kötelező két emelt is csak 50pontot fog érni 100helyett. Úgyhogy amikor életbe lépnek az új előírások, már nagyon kelleni fog az a 2. nyelvvizsga.(b2 angol ugye alapból kötelező)
2020. okt. 12. 15:39
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
3-as, ezt honnét veszed? Nincs így...
2020. okt. 12. 15:43
 6/7 anonim ***** válasza:
21%
? Úgy hallottam, hogy 1-2éven belül már csak 1emeltért lehet +pontot kapni, de ezek szerint nincs így.
2020. okt. 12. 15:53
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Nincs így. Sőt, a nyelvvizsga sem kötelező a felvételihez.
2020. okt. 12. 16:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!