Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 24 évesen megérthetem még a...

24 évesen megérthetem még a matekot?

Figyelt kérdés

Az érettségim hármas lett középszinten, 50 valahány százalékos. Nem voltam túl erős benne gimi alatt, kész csoda volt, ha egy négyest összeszedtem, igaz a tanárunk nagyon rossz volt, kb. megutáltatta velem a tárgyat.

Azóta szereztem egy diplomát egy humán szakon, de rájöttem, hogy szeretnék mellé egy közgazdász végzettséget is (pénzügy vagy gazdmen) ahová pedig azért nem árt a jó matektudás, mert az egyetemi matek nagyon durva a deriválással, valszámmal meg hasonlók.

Most próbálom szabadidőmben átismételgetni a gimis anyagot, aztán ha felvesznek valahova, hátha jobban megy majd.

Szerintetek lenne esélyem egyetemen átmenni matekból? Sokszor olvastam, hogy még az emeltesek is hullanak az egyetemi matek miatt.

2020. okt. 11. 17:31
 1/9 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem lenne esélyed. Mennyi időd van addig? Érdemes tanulgatni matekot előtte. Innen letölthetsz ehhez könyvet:

[link]

Ha nem értesz valmit, kérdezz!

2020. okt. 11. 17:35
 2/9 anonim ***** válasza:
89%
Gyakorlatilag felesleges matekot tanulnod egy gazdasági szakra. Van 2 félév analízis, na arra kell célzottan tanulnod, de elég majd akkor amikor ott leszel. Akkor ott lesz neked a mateking vagy akár magántanár. A valszám + statisztika meg annyira speciális, hogy azokat úgyis nulláról fogjátok tanulni. Vágj bele nyugodtan, megcsinálod!! Ezek nem matematikus szakok azért.
2020. okt. 11. 18:42
 3/9 anonim ***** válasza:
39%

Ne várd, hogy a hiányosságaidat majd az egyetemen be tudod pótolni, oda úgy kell menni, hogy profin megy a középiskolás anyag. Nem akarlak elkeseríteni de egy vegyészmérnök ismerősöm akinek 90% felett lett meg az emelt matekja mesélte hogy az egyetemen úgy kezdték, hogy "ismételjük át a komplex számokat", ami ugye az emelt matekban sincs benne. Szóval az utolsó mondatod igaz.

Javaslom egyébként a mateking-et, nagyon jó.

2020. okt. 11. 18:44
 4/9 anonim ***** válasza:
80%
Utolsó azért ne hasonlíts egy gazdasági szakot egy mérnöki szakhoz... a gazdasági szakon baba matek van, matekból gyökkettesek is átmennek rajta.
2020. okt. 11. 18:47
 5/9 anonim ***** válasza:
87%
Én 22 évesen kezdtem az egyetemet gazdasági szakon úgy hogy 3 évig semmi matekot nem tanultam és így is ment. Amúgy annyira nem nehéz a gazdasági karon a matek, én középiskolában 2-3 voltam és 3-as lett az éretségim szóval annyira én se voltam olyan jó matekból.
2020. okt. 11. 19:09
 6/9 anonim ***** válasza:
97%

Deriválás pont a könnyebb témák közé tartozik:D

Amúgy én ajánlom matekingot, ahol gyorsan átismételheted a fontosabb szabályokat és azonosságokat középsuliból, majd a thomas féle kalkulus könyv legelejét tanulgasd apránként, ami az analízishez fontos középsulis alapokat ismétli át. Meg ha tudsz angolul, akkor a the organic chemistry tutor videó a legjobbak, nagyon érthetően oldogat meg feladatokat, szinte minden témában, de a neve ne tévesszen meg:D szinte minden számolós témakörből van videója.

De ami a legfontosabb, hogy minden nap, legalább csak két feladatot csinálj meg, mert a gyakorlás ér a legtöbbet és mellette kicsit elméletezz is mellé, de elég csak 5 percet, a lényeg, hogy foglalkozz vele!

2020. okt. 11. 19:21
 7/9 anonim ***** válasza:
Persze meg!
2020. okt. 11. 23:54
 8/9 anonim ***** válasza:
Szerintem lenne esélyed, de nem biztos hogy elsőre. Nekem 4-es lett a matek érettségim középszinten, 72 pontos. Egyetemen a matek 1 (analízis) vizsgán épphogy átmentem másodszorra, matek 2-t (lineáris algebra) másodszor vettem fel és a vizsgám harmadszorra lett meg, matek 3 (valószínűségszámítás, statisztika) elsőre 3-asra. Mondjuk én építőmérnök szakra járok, akkor neked lehet hogy könnyebb lesz.
2020. okt. 12. 10:52
 9/9 anonim ***** válasza:

Nálunk egyetemen pl voltak felvehető Felzárkóztató tárgyak. Óbudai Egyetem.

2020. okt. 13. 08:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!