Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan működik a szakmai...

Hogyan működik a szakmai gyakorlat?

Figyelt kérdés

Nyílván azért tudok ilyen irgalmatlan hülyeséget kérdezni, mert közöm nincs az egészhez. Következő félévben kötelezően teljesítenem kell 13/14 hét szakmai gyakorlatot, de sose csináltam ilyet korábban így nem tudok róla semmit.

Hogy működik egy ilyen? Jelentkezek valahova gyakorlatra jobb esetben elfogadják de ott? Beosztanak valaki mellé? Vagy megmutatják mit csináljak meg hol aztán úgy csináljam mert különben nincs meg a gyakorlat? Olyan szinten elképzelni nem tudom, hogy azt elmondani is nehéz...

(Egyébként informatika)

2020. okt. 10. 04:51
 1/3 anonim ***** válasza:
15%

Az iskola keres neked egy helyet ahova elmész és onnan mindenkinek változó.

Minket nyáron beraktak iratrendezésre az irodába "ügyvitel" címszó alatt

2020. okt. 10. 06:49
 2/3 anonim ***** válasza:
38%

Nem tudom melyik egyetemről van szó, de nálunk például senki nem keres neked gyakorlati helyet, ha magadnak nem keresel. Van egy egyetemi konzulensed és egy kapcsolattartó konzulensed a munkahelyen, aki a végén majd értékeli a munkádat.

Pályázni kell, de általában két kézzel kapkodnak a gyakornokok után, hiszen őket még könnyen profiljára tudja alakítani a cég, nem egy begyöpösödött gondolkodású, fejlődésre alkalmatlan személy.

2020. okt. 10. 16:41
 3/3 anonim ***** válasza:
82%

Nálunk úgy volt, hogy meg volt adva egy csomó cég egy listában, akikkel az egyetemnek szerződése van, nekik kellett írni / náluk kellett jelentkezni. Attól függően, hogy hova vettek fel, már mindenkinek más volt. Általában valami kisebb munkára kb betanítanak, és azt csinálod.

Nekem személy szerint olyan volt, hogy egy még nem működő labort kellett beüzemelni, leltároztunk először a vegyszereket, utána minden eszközt leteszteltünk, szervízt hívtunk, újra teszteltük, szóval kísérleteket indítottunk vele, de nekem a konzulensem nem igazán szólt bele a munkába. Pl én közöltem hogy ez az eszköz sz*rul működik, minden opciót megnéztem, végignyálaztam a user's manual-t is, és még mindig sz*r, ő is vetett rá egy pillantást, mondta 'ok, hívom a szervízt', és kijöttek a szervíztől, javították a gépet, újra futtattam kísérletet hogy jó-e. A kísérleteket is csak elmondtam, hogy így fogom csinálni, leokézta és ennyi.

Másnak meg betanított munkát kellett végeznie, és a konzulense ellenőrizte a munkáját rendszeresen.

Elég változó lehet.

2020. okt. 11. 10:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!