Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit csinál egy orvosi assziszt...

Mit csinál egy orvosi asszisztens?

Figyelt kérdés
Bővebben szeretném ha leírnátok nekem . Meddig van képzés stb . 16/L
2020. okt. 7. 21:44
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Segíti az orvost úgy, hogy a keze alá dolgozik. Adatokat krampácsol be, fertőtlenít, recepteket készít elő aláírásra. Gondoskodik arról, hogy az orvosnak lehetőleg csak a beteggel kelljen foglalkoznia. Köpenyt, fertőtlenítőszert, kézmosó szereket készít elő. Telefonokat bonyolít le. Nyilvántartást vezet a páciensek fogadási rendjéről, - tájékoztatja az orvost, hogy mikor tud adott napon beteget időpontra hívni. Bensőségesebb viszony esetén esetleg még kávét is főz, részt vállal az élelmezési körülmények megteremtésében, - beszerez. Az esetek többségében előbb érkezik és később vagy az orvossal együtt távozik, mert mire jön az orvos, addigra már készen kell állnia a rendelésre a rendelőnek. Szerintem a rendelő alapvető higiéniás feltételeit is ő teremti meg, - felmos, ablakot nyit, virágot öntöz. Szerintem jártasnak kell lennie az orvosi latin nyelvben is, - elsősorban azért, hogy az legyen felírva a betegnek, amitől gyógyul vagy azért, hogy azt az eszközt nyomja az orvos kezébe vizsgálat végzésekor, amire szüksége van. Szokták a betegek aktuális testrészeit is lefogni, hogy ne mozogjon el vizsgálat, beavatkozás közben. Szokták a betegeket nyugtatni is, - főleg, amikor 3,5 órája kint ülnek az orvosi váróban egy 3500 km-es sor alkotóelemeként. Mentőt is az asszisztensek szoktak elsősorban kerni, ha szükséges, - persze van nem egy orvos is, aki ezt személyesen intézi. A képzési rendszerről nem tudok semmit, - amit leírtam, az is csak "népi megfigyelésre" támaszkodik.
2020. okt. 7. 22:54
 2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm😊😊😊
2020. okt. 8. 03:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!