Valóban általános ez ma az egyetemeken?
Helyesírás NEM egyenlő intelligencia, szimplán gyakorlat kérdése.
Wtf, miért baj, ha valaki egy nem hivatalos levélben helytelenül ír? Reál szakon a kutyát nem érdekli, ha később a munkád során kell helyesen írni, akkor meg kijavítja neked az adott szoftver vagy ki keresed google-ben a szó helyesírását. Nem értem miért kell ezen sírni. Én proginfó msc-n vagyok és data scientist szeretnék lenni, ergó a társadalom szerint okos vagyok, de fun fact, nem tudok helyesen írni, mert angolul írok általában, angolul nézek mindent és angolul is olvasok/tanulok az esetek legnagyobb részében, bárátoknál pedig angol-magyar keverék mondatokat használok, szóval gyakorlat hiányában gimi óta brutálisan romlott a helyesírásom. De ettől még ugyan olyan jó szakember leszek, senkit nem fog ez érdekelni, a társadalom szerint meg továbbra is okos leszek.
Azért írtam társadalom szerinti okosságot, mert matekból valóban jó vagyok, de sok más mindenben meg nem, ezért én csak átlagosnak tartom magam, akit érdekel egy specifikus terület és sokat foglalkozik vele.
4-es vagyok
Nem is azzal van a baj, amikor egy-két szóban nem vagy biztos, hogy egybe vagy külön kell írni, vagy esetleg ritkábban használt szavaknál eltéveszted a j/ly-t. Az a problémás, amikor szinte egy mondatot sem tudsz leírni helyesírási hiba nélkül. Ez pedig hidd el, mindegy, hogy mérnök vagy, közgazdász vagy informatikus, elég gáz lesz a későbbiekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!