Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik tudomány fog sokat...

Melyik tudomány fog sokat fejlődni a jövőben?

Figyelt kérdés
Minek lenne érdemesebb tanulnom? Fizikus vagy biológus?
2020. okt. 1. 18:55
 1/7 anonim ***** válasza:
88%

Mindkettő. Sőt a többi is.

Azonban nem ez a kérdés. Mindenekelőtt: hol? Mert lesz ország, ahol az egyik jobban, és lesz, ahol a másik jobban. Magyarország ezek egyikébe sem tartozik, itt nincs miből fejlődnie. Szürkeállomány (egyelőre még) lenne, de ezek eszközigényes területek.

Amúgy a probléma megfogása fordított. Mindig minden tudományág fejlődik, sőt, mindegyik képviselőjére szükség lesz még nálunk is. De csak a kiválókra. Átlagos általában mindenhol sok van, az csak különösen erős konjuktúra idején lesz keresett. A kiváló azonban mindig és mindenütt. Lehet, hogy egyes helyeken kevéssé megbecsült, de ott minden más is kevéssé megbecsült.

2020. okt. 1. 19:12
 2/7 anonim ***** válasza:
93%
Lehet, hogy csak én nem értem az összefüggést. Azt érdemesebb tanulni, ami sokat fog fejlődni?
2020. okt. 1. 19:25
 3/7 anonim ***** válasza:
74%
Én se értem az összefüggést. Azt tanuld amelyik jobban érdekel. A kettő teljesen más terület, nagyon más gondolkodási sémát követelnek meg, ezért ritka az olyan ember, aki ne tudna dönteni a kettő között.
2020. okt. 1. 23:26
 4/7 A kérdező kommentje:
Pont ez a probléma, hogy nem tudok dönteni. A biológiában a genetika tetszik, fizikában az elméletibb, matekosabb dolgok.
2020. okt. 2. 00:19
 5/7 anonim ***** válasza:
91%
Mérlegelj. A biológia koránt sem a genetikából áll! Persze szerves része a biosznak,de bőven van azon kívűl más is a bioszon belül.
2020. okt. 2. 06:43
 6/7 anonim ***** válasza:
Maga a biológia nem fog és a fizika se nagyon már. Egyenlőre korlátozottak a dolgok, már túl vagyunk az áttöréseken. Majd az űrkutatással fog fejlődni. A biológia meg inkább a nanotechnológia fele fog menni.
2020. okt. 3. 03:36
 7/7 anonim ***** válasza:

A biológia és a fizika is rohamos fejlődésben van jelenleg is. Rengeteg új tudományos eredmény kerül publikálásra minden héten.

A fizikai módszerek biológiai alkalmazásával foglalkozik a biofizika, ami mindkét oldalról megközelíthető és boritékolható, hogy nagy áttöréseket fog hozni a követetkező 50 évben. A fizika ökológiai alkalmazásai is nagyon perspektívikusak akár bolygószintű vizsgálatokban.

2020. okt. 4. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!