Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nőként mit érdemes tanulni?

Nőként mit érdemes tanulni?

Figyelt kérdés
Mik azok a (okj, felsőoktatás)szakmák, melyekből nőként vígan meg lehet élni?

2020. szept. 27. 21:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
84%
Engem is érdekel ez a kérdés. En most fogászati asszisztens, vagy kozmetikus képzésen gondolkozom, bar ezekkel nehéz igazán jól keresni. A mérnökinformatikus nagyon jól hangzik, de ahhoz kell egy olyan beallitottsag, hogy azt megertsd.
2020. szept. 28. 14:55
 12/14 anonim ***** válasza:
70%

A kerdezonek: Barmit tanulhatsz, teljesen mindegy a nemed. Sok no ismerosom van real teruleten, jol boldogulnak. Ez ne tartson vissza. Egy kutatas szerint csak es kizarolag azert nem kiegyenlitett a nemek aranya a piackepes, jellemzoen realtudomanyokat erinto szakmakban, mert a lanyok kishituek az ilyen hulye sztereotipiak miatt. A noi agy teljesitokepessege pontosan ugyanolyan jo, mint a ferfie, ezt ferfikent mondom. Ha kedved van programozni vagy matekhoz vagy vegyeszkedni vagy mit tudom en, akkor csinald azt, probald ki magad benne, elvezd es ne zavarjon, hogy csaj vagy. Nezz korul, milyen terulet erdekel, biztos vagyok benne, hogy azon belul talalsz olyat, amivel jol lehet keresni, ha jo vagy benne es szereted. Szerintem igy a legkonnyebb jo melot talalni, amit szeretsz is es amivel meg is tudsz elni. Ha programozni szeretnel, abban tudok is nemileg segiteni eligazodni, illetve celnak megfeleloen anyagokat, linkeket adni.

A 10-esnek es tarsainak: Huzzatok mar ki a fejeteket a seggetekbol konyorgom... Ezt eladjak nektek golyaheten a 6 eve ott dekkolo seniorok, de aki valaha dolgozott a szakmaban (koszonom, en az elmult 12 evben lattam ezt-azt es interjuztattam is, ugy alkotok velemenyt), tisztaban van vele, hogy semmit nem jelent. Foleg ha mar nem vagy palyakezdo. Talan egy Harvard vagy valami hasonlo nagy nev kulonbsegnek szamit, de a magyar egyetemek kivetel nelkul elavult fos tudast adnak at. Ha valakinek kell egy informatikai diploma idehaza, az csinalja ugy, hogy nem arra megy el minden ideje, mert semmi ertelme. Ha van egy kis eszetek, a targyak teljesitesebe fektessetek minel kevesebb idot, az egyeni kodolasba, tanulasba meg minel tobbet. Ezt egy atlagos egyetemen, ahol nem kell megfeszulnod, mint a bmen vagy az elten, hogy meglegyen minden targyad, konnyu megtenni. Speciel az obudai is tulsagosan igenybeveszi az embert szerintem, de meg mindig jobb, mint valami szutyok, ahol egy az egyben lekotik minden idod, hogy azzal kell baszakodni. Szemely szerint a levelezo/esti kepzes mellett vagyok, aztan hadd szoljon az onallo tanulas mellette. Ha egy-ket ev szakmai tapasztalattal szerzel diplomat, ha csak az egyetemi tanulmanyaidat tudod felmutatni, azt is csuszassal... Hidd el, azt fogjak felvenni, raadasul magasabb berert, aki idoben vegzett es meg tapasztalata is van.

2020. szept. 28. 18:03
 13/14 anonim ***** válasza:
39%
Csak van olyan egyetem amire okosabbak szoktak menni.
2020. szept. 28. 20:04
 14/14 anonim ***** válasza:

Bármit. Én építőiparban vagyok nőként. Nincsenek korlátaid attól függetlenül, hogy nő vagy, néhány kivétel esetén, mert például katona is lehetsz, de azon belül nem lehetsz bármi.

Mi érdekel? Mit szeretsz csinálni?

2020. okt. 2. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!