Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Alaptámogatás vagy tanulmányi...

Alaptámogatás vagy tanulmányi ösztöndíj?

Figyelt kérdés

Jelentkeztem pótfelvételin nappali költségtérítéses szakra, ahova reményeim szerint fel is fognak venni. Úgy tervezem, hogy megcsinálok itt két félévet, de jövőre ismét jelentkezem ugyanide, de akkor már államilag finanszírozottra. Ha felvesznek és beszámíttatom a krediteket, akkor jövőre másodikosként folytathatom a tanulmányaimat, de hivatalosan elsősnek számítok? Konkrétan arra lennék kíváncsi, hogy jövő szeptemberben alaptámogatásra vagy tanulmányi ösztöndíjra leszek jogosult (az alapján a két lezárt félév alapján, amit az előző évben csináltam meg)?

Köszönöm a válaszokat!

2010. aug. 7. 14:46
 1/3 anonim ***** válasza:
Ne felvételizz újra, hanem kérj átsorolást év végén. Ha jó az átlagod, akkor megteszik, és nem csúszol.
2010. aug. 7. 14:50
 2/3 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy én nem nagyon hiszek ebben az átsorolásban.:( Bár lehet, hogy működik, de inkább a biztosra (új felvételire) mennék. És így sem csúsznék, mert hát minden tantárgy, kredit egyezik. Ugyanaz az egyetem, ugyanaz a szak, csak jövőre már nem én, hanem az állam fizetné.:)
2010. aug. 7. 15:36
 3/3 anonim ***** válasza:
alaptámogatást CSAK az kap aki elösször lép be a felsőoktatásba:), és szociálisan természetesen rászolul (hátrányos helyzetű)
2010. aug. 7. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!