Milyen módon lehet a Phd képzésre való jelentkezéshez szükséges publikáció létrehozásához? Most több, mint félévvel a jelentkezési határidő előtt.
Az egyetemi képzésem alatt nem igazán számoltam ezzel a lehetőséggel így a kötelező feladataimat végeztem el. Igaz nem rosszul, de ugye a publikáció esetleg demonstrálás hiányzik.
Mostanra viszont úgy hozta az élet, hogy egy számomra közeli kutatási területbe szívesen belevágnék. Mivel a szak fénykorában sem volt sok Phd hallgató manapság pedig 1 hallgatót is nehezen tudnak indítani úgy hiszem, hogy a kutatási területem/tervem és a felvételi vizsgám lenne a döntő. Nem pedig, hogy indultam-e TDK-n vagy nem. Viszont kellene egy publikáció.
Ki mit javasolna ennek megszerzéséhez? Érdemes lenne egy oktatót megkeresni akivel ismerjük egymást megkérdezni, hogy mit lehetne tenni? Ismerek olyat, aki részt vett egy-egy kutatás terepi felmérésein és így került be a neve egy adott cikkbe.
Szóval ez egy opció lehetne, de érdekel ki hogyan oldotta meg ezt, aki hasonló cipőben járt.
Köszönöm a segítségeteket. A legtöbbeket bevették még MSc alatt a fenti módon, vagy a TDK-s dolgozatukat hozták olyan szintre, hogy publikálható legyen. Csak ugye ők már akkor erre mentek rá.
Földtudományos terület egyébként, de majd a napokban rákérdezek egy ismerősre a felvételin mire lehet számítani. Utána pedig írok egy tanáromnak akiben meglehet bízni és beszélni a részleteket.
Ó, akartam írni, hogy engem is úgy vettek fel PhD-ra, hogy nincs publikációm és TDK-n se értem el helyezést. Továbbá nálunk fél év az, ami alatt elfogadják a kéziratot és utána lehozzák 1-2 hónapon belül. De ez biosz, a földtudományin rémlik, hogy máshogy van.
Mindenesetre nálunk ezt nem nézték szigorúan, egy jó kutatási tervet kellett szóban elmondani a bizottságnak és válaszolni a felmerülő kérdésekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!