Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha valakinek halasztania kell...

Ha valakinek halasztania kell fél évet egyetemen, annak utána újra kell felvételiznie (bőven lent)?

Figyelt kérdés

Arról van szó, hogyha valaki első félévben megbukik egy tárgyból,és a következő félévben egy másik tárgyat csak akkor vehetne fel,ha az elsőn átment,akkor neki halasztania kell.

Pl: Matematikai analízis 1 ből első félévben megbukik,második félévben a mat anal 2-t csak akkor vehetné fel,ha az egy megvan(értelemszerűen). Tehát ő halaszt egy évet...akkor neki jövőre újra kell felvételiznie? vagy hogy megy ez, segítsetek, elég linket dobni,mert ebben a témában még nem vagyok otthon :)

Köszi a segítségeket :)

2010. aug. 7. 12:02
 1/9 anonim ***** válasza:

Azzal a tárggyal csúszik, amit nem végzett el, illetve a rá épülővel, nem az egész félévvel. Felveszi a második félévet, és megcsinálja az abban felvett tárgyak követelményét, majd harmadik félévben felveszi az első féléves matek 1-et, és ha elvégzi akkor negyedik félévben fel tudja venni a matek 2-t. Egy tárgy miatt nehogy ne csináljon semmit fél évig.

Vagy ha van keresztféléves képzés, akkor második félévben felveszi ismét a matek 1-et ha meg van hirdetve, és bejár az alatta lévő (fél)évfolyammal, majd ha megcsinálta, akkor felveszi a matek 2-t amint az meg van hirdetve.

2010. aug. 7. 12:12
 2/9 anonim ***** válasza:

nem, nem kell halasztani. ha nincs meg 1. félévben egy tárgyad, akkor köv félévben (ha indul) újra felveszed. nem olyan, mint a középiskola, hogy évet kell ismételni, vagy ilyesmi.

jelen esetben analízis 1 nem sikerül, következő félévben nem tudod felvenni a 2-t, de attól még a többi tárgyat fel tudod venni. szóval analízis csúszni fog egy évet, de a többi nem.

2010. aug. 7. 12:14
 3/9 anonim ***** válasza:

nem kell halasztani évet, újra felvételizni meg pláne nem.

Aminek nincs meg azelőkövetelménye azt nem tudod felvenni (pl matek 2-nek általában a matek 1 az előkövetelménye).

Így egy darabig csúszásban leszel emiatt, főleg ha más is épül erre, vagy esetleg arra aminek ez az előkövetelménye.

2010. aug. 7. 12:14
 4/9 A kérdező kommentje:

Jaaa! Köszi :) Csak mert pár ember azt mondta, hogy "halasztottak",meg buktak és ezért csúsztak...és nekem úgy jött le, hogy akkor fél/1 évig nem csináltak semmit,és...ez elég furcsán hangzott.

Köszi a válaszotokat,megnyugodtam :) :)

2010. aug. 7. 12:16
 5/9 anonim ***** válasza:

lehet halasztani, akkor tényleg az van, hogy fél vagy 1 évet teljesen kihagysz, de ez nem azért van, mert nem sikerül 1 tárgyuk, csak mondjuk elmennek dolgozni közben vagy ilyesmi. a csúszás tényleg akkor van, amikor pár tárgyad nem sikerül és van olyan tárgy, ami ezekre épül. ilyen a matek 1, matek 2.

hozzáteszem, hogy a legtöbb szakot nem lehet csúszás nélkül megcsinálni.

te mész most továbbtanulni, azért kérdezted ezt?

2010. aug. 7. 14:49
 6/9 A kérdező kommentje:

Szia!

Igen,pont most megyek egyetemre,de nekem ilyen dolgokat nem magyaráztak még el,gondolom,majd gólyatáborban,meg reghéten...de már most meg akarom ismerni ezt a rendszert:)

Semmi képpen nem akarok fél évig semmit sem csinálni,és örülök,h a csúszás akkor mást jelent,mint amire én gondoltam :)

2010. aug. 7. 14:59
 7/9 A kérdező kommentje:
Mondtam,h köszi a hsz-t? :) akkor most mondom :)
2010. aug. 7. 15:00
 8/9 anonim ***** válasza:

elkeserítelek, de ilyesmit nem magyaráznak el a reghéten... meg semmikor máskor. ezekre majd úgy magadtól kell rájönnöd, persze a csoporttársakkal lehet konzultálni róla. de nem lesz olyan szájbarágós magyarázós óra, mint pl az osztályfőnöki volt középsuliban.

ha kell azért bővebb infó, írj nekem privit, szívesen elmagyarázok pár dolgot. harmadéves egyetemista lány vagyok egyébként.

2010. aug. 7. 16:24
 9/9 anonim ***** válasza:
ha esetleg a bme-re jönnél akkor szívesen segítek én is, csak írj levelet.
2010. aug. 7. 17:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!