Autószerelő vagy villanyszerelő?
Jelenleg gimnáziumban tanulok, érettségi után szakmát szeretnék tanulni.
Ez a 2 az, ami érdekel, az autószerelő talán egy kicsit jobban, viszont eléggé gondolkozok.
Villanyszerelőként könnyebben tudnék saját vállalkozást nyitni és valószínűleg több is lenne a fizetésem alkalmazottként. Az pedig, hogy saját vállalkozásom legyen már régóta egy célom a jövőre nézve. Ne kelljen egy főnöktől függni, hogy na most ezt mondta, ezt kell csinálni. Ha valamit elcseszek, akkor magamat tudom csak hibáztatni
Autószerelővel igen macerás a saját műhely nyitása. Alkalmazottként lehet, hogy kevesebbet keresek, viszont az autókat kicsi korom óta imádom és érdekelnek. Az autószerelő viszont szerintem hobbi is lenne nekem, mert imádom a veterán autókat, szeretnék is később, szóval azokat tudnám javítani, felújítani is.
Ti melyiket ajánljátok és miért?
Köszönöm előre is!
Villanyszerelő nem könnyű szakma. Véshetsz egész nap falat :( Nemcsak egy kapcsolócseréből áll a dolog.:)
Sztem legyél autószerelő.Úgyis jobban vonz az :)
Már megint itt a vésőfóbiás. :D
Villanyszerelő nem vés, a segédje vés.
Köszönöm a választ!
2. válaszoló, Te melyiket ajánlanád?
Villanyszerelés. Budapesten nem lehet normális villanyszerelőt szerezni, szerintem hiányszakma, és horror pénzeket kérnek.
Ezen kívül az újabb elektromos autókat már robotok rakják össze, valószínű robotok is fogják szerelni az amúgy is kevés alkatrészből álló, emiatt sokkal kevesebb hibalehetőséget rejtő autókat. Szerintem kb 5-10 éven elül el lehet felejteni, amit az autószerelésről megtanultál, és dobhatod ki a műhelyedből a sokmilliós szerszámkészleteket.
Köszönöm a választ!
Hát igen, szerintem is jobban járnék a villanyszerelővel, talán nagyobb a jövője, több lehetőségem lesz.
Az autószerelőt max elvégzem magamnak, hobbiként.
Ha azt az oldalát nézzük, 5-10 éven belül az okosotthonok miatt annak a nagyját is el lehet felejteni, amit a villanyszerelésről tanul ma az ember.
Ha meg azt az oldalát nézzük, mennyi tizenéves autó szaladgál ma za országban, még egy negyven évig szükség lesz azokra, akik most tudnak autót szerelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!