Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hány év mire valaki ügyvéd...

Hány év mire valaki ügyvéd vagy bíró lesz?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Az egyetem első napjától számítva, hány év mire valaki ügyvéd vagy bíró lesz?

Illetve az egyetem elvégzése után hány évig kell gyakornokoskodni?

Annak is megéri elvégezni a jogi egyetemet, aki nem gazdag de viszont szeretne ügyvéd/ bíró lenni? Mennyire nehéz/ könnyű elhelyezkedni jogi diplomával és gazdasági okj-val?

2020. szept. 18. 15:39
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha minden időben sikerül: Egyetem 5 év + gyakorlat bírósági fogalmazo v ügyvédjelolt 3 év + jogi szakvizsga 1 év. A bíróságon először bírósági titkár kinevezés bíró csak 30 éves kor utan lehetsz.
2020. szept. 18. 16:01
 2/4 A kérdező kommentje:

Tehát 9 év az ügyvédig? :)

23-24 évesen megéri belevágni szerintetek ?

2020. szept. 18. 18:49
 3/4 anonim ***** válasza:

Tudom elcsépelt szöveg, de tanulni sosem késő, pláne nem, ha ilyen fiatal vagy. Mindig abba gondolj bele, hogy így is úgy is betöltöd a 33-at és hogy lenne a jobb ünnepelni a szülinapod, bíróként/ügyvédként vagy valamilyen egyéb szakmában dolgozva ami nem a célod volt? Vagy egy másik példa, milyen érzés most visszagondolni 15-24 közötti éveidre, milyen gyorsan telt el? Gyorsan igaz? Na ennél jóval gyorsabban fog a 24-33 is. Szóval tanulni NEM késő és megéri, mert bánni fogod egész életedben, hogy még mikor lehetett volna és könnyű lett volna, te nem vágtál bele, mert pár évvel csúsztál volna másokhoz képest.

Egyébként a tanulást leszámítva, ha szereted a csakmát csak akkor éri meg. Azzal is számolj, hogy bíróként/ügyvédként NEM hibázhatsz, abszolút tisztességes életet kell élj, mert bármilyen kis hiba után elbukhatsz mindent. Nekem apum megyei bíró (most 64 éves) és soha nem vezet, mert nem szeretne kockáztatni. Arról nem is beszélve, hogy brutálisan rasszista, amit nyílván titkolnia kell. Szóval arra is készülj, hogy személyiségedben is akár korlátoznod kell magad. Engem ezek az indokok rendítettek el a pályától és foglalkozok matek/infó területen. Én 23 évesen váltottam teljesen más területről, ez volt életem eddigi legjobb döntése.

Szóval csináld azt amit szeretnél, mert sajnos csak egyszer élsz.

2020. szept. 18. 20:12
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, hogy leírtad a véleményedet. Végülis igazad van, hogy sosem késő tanulni. :)
2020. szept. 18. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!