Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Kreditelismeréssel jelentkezhe...

Kreditelismeréssel jelentkezhetnék-e gazdasági mesterképzésre ?

Figyelt kérdés

Van egy szociális munkás diplomám és elvégeztem egy szociológia szakot, de szakdolgozatot már nem írtam. Mindez még a múlt században volt, amikor a tantárgyakhoz nem tartozott kreditérték.

Kreditelismeréssel jelentkezhetnék-e gazdasági mesterképzésre, és milyenre, ha a szükséges krediteket e két szakból kell összeszedni ?

Nézegettem a gazdálkodási és menedzsment alapképzés tárgyait, annak kb harmadát-felét tanultam. Vagy ilyen esetben a gazdálkodási és menedzsment alapképzést le lehet rövidíteni ?

2020. szept. 15. 21:38
 1/3 anonim ***** válasza:
Jelentkezhetsz mivel van diplomád. Akkor is tudnak kreditet számolni ha neked akkor még nem kreditrendszer volt. A leckekonyveket kell beadni a kreditelismeresi eljárásban. A szociológia szakon elvégzett tárgyakat is beszámítatod akkor is, ha nem fejezted be, mivel van diplomád. Szoktak kérni a tárgyakhoz tartozó tantervet, azt a leckekonyveket kiadó intézménytől vagy annak jogutódjatol tudod kérni, de nem minden esetben kérik.A beadott anyag alapjan hoznak egy kreditelismeresi hatarozatot, közlik, hogy van e elég kredited a felvetelihez és azt is megallapijak, hogy milyen tárgyakat kell pótolni a mesterképzés első évében.
2020. szept. 15. 21:52
 2/3 anonim ***** válasza:

Jó, de mennyi kredit lesz neki elismerve vajon?

A szociális munkás diploma vagy a nem teljesített szociológia szak képzési tervének szerintem igen kevés köze lehet a gazd. menedzsment BA vagy MA képzési tervéhez.

Ha fel is vennének a kérdezőt mester képzésre (amit igen erősen kétlek), akkor nem kettő, hanem mondjuk dupla annyi ideig járhatná a képzést (de közel nulla százalék esélyt látok arra, hogy így felveszik).

Hiába voltak hasonló nevű tárgyaid. El kell keserítselek, hogy szerintem még a BA-n se fogják elfogadni ezeket a tárgyaodat, mert olyan régen, egy teljesen másik rendszerben, teljesen másmilyen képzésen jártál egyetemre.

2020. szept. 19. 21:24
 3/3 anonim ***** válasza:

Annyit akartam ezzel mondani, hogy ne mesterre jelentkezz, hanem alap képzésre.

Próbálkozz meg a kredit elismertetéssel, de ne legyenek nagy reményeid. Lehet elfogadnak pár tárgyat, de a képzés nem lenne sokkal rövidebb.

2020. szept. 19. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!