Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A belsőépítészet miben más a...

A belsőépítészet miben más a lakberendezéstől?

Figyelt kérdés

Mi a különbség a kettő között? Melyiket érdemesebb tanulni, melyik nehezebb?

Valaki fel tudná nekem vázolni "konyhanyelven", hogy a kettő szakma mit takar?

2020. szept. 6. 21:10
 1/10 anonim ***** válasza:
Én mondjuk nem vagyok szakmabeli, de nekem a belsőépítészet az, amivel szerkezeti változások történnek, a lakberendezés meg az, amikor a már kialakított tereket berendezett adott bútorokkal és kiegészítőkkel.
2020. szept. 6. 21:21
 2/10 anonim ***** válasza:

A lakberendezés lakóterek bútorozása, textilek, világítótestek stb. tervezése. A belsőépítész feladata több: A burkolatok, térelválasztók, akusztikus burkolatok, világítások, textilek, egyedi bútorok és minden, ami nem építészmérnöki feladat, a szerkezetet nem változtatja, hiszen az szerkezettervező mérnök feladata. Ez pl egy színház előcsarnokában nagyon összetett feladat. Pl az év belsőépítésze díj leírásban a feladatokról is szó van:

[link]

2020. szept. 6. 21:43
 3/10 Ifj. Paprikás Csirke ***** válasza:
Lakberendező bárki lehet aki azt gondolja, hogy okosabban tudja berendezni a belső tereket, mint bárki más. A belsőépítész képzett építészmérnök, diplomás szakember.
2020. szept. 7. 01:05
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
belsőépítész képzett belsőépítész, de nem mérnök
2020. szept. 7. 17:54
 5/10 anonim ***** válasza:

Építész mérnöki BSC kell hozzá utána meg belső építész MSC

Hogy ne lenne mérnök?

2022. máj. 15. 19:18
 6/10 anonim ***** válasza:
51%

5 úgy nem mérnök, hogy a belsőépítész a MOME-n tanul és lövése sem lesz a mérnök alapokról.

Építészmérnök a BME-n tanul, meg Pécsett, Győrött, MŰSZAKI ismereteket sajátít el, statikát, szilárdságtant tanul, tartószerkezetekről tanul és szigorlatozik is ezekből.

[link]

[link]

[link]

2022. máj. 18. 17:50
 7/10 anonim ***** válasza:

MOME😂 annak aztán tényleg nem, az egy művészeti egyetem

De ha valaki a BMEre jár építészmérnöki karra majd MSCre megy belső építészetre az mérnök lesz.

2022. máj. 18. 18:37
 8/10 anonim ***** válasza:
"MSCre megy belső építészetre" - hova?? a MOME-ra? mert akkor változatlanul NEM lesz mérnök / Ha a műszaki egyetemeken folytatja, ahol MSC-n választani lehet "belsőépítészetet" - akkor lehet
2022. máj. 18. 19:01
 9/10 anonim ***** válasza:

Bme, mint írtam. Oda megy mesterre.

De mindketten jót irtunk, én nem tudtam hogy a MOMEn ilyen van, elég vicces😂 mindenhol azt olvastam hogy csak bsc diploma után lehet msc belsoepiteszetet végezni a BMEn pl. Onnan tudtam hogy na ő tuti mérnök

2022. máj. 18. 19:21
 10/10 anonim ***** válasza:

de úgy látom, csak Msc után van belsőépítész szakmérnökiként.

én a BME-n nem látok ilyen folytatást Msc-n

[link]

Msdc UTÁN van

: Belsőépítész-tervező szakmérnök (építészmérnöki MSc diploma esetén)

[link]

-tehát már végzett építészmérnökként mehet függöny-falburkolat-világítás álmodó stb. belsőépítészetet tanulni

2022. máj. 18. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!