Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ilyen tanulási sikersztori...

Ilyen tanulási sikersztori simán elképzelhető?

Figyelt kérdés
Valaki a gimiben pont leszarta a dolgokat. Sok baja volt, nem a tanulásra koncentrált. Alapból értette a dolgokat, viszont a hozzáállása az rettenetes volt, bár jó eszűnek tartották a tanárok. Voltak jegyei vegyesben, matek ötöstől kezdve matek egyesig. Tehát a gimiben helyt tudott állni, viszont voltak dolgok amik nem mentek, ha odafigyelt volna akkor mentek volna szerinte. Az érettségijét nagyon elcseszte, rettenetesen. Sokkal jobbat vártak volna tőle, mint amit elért. Végül felvették az egyetemre ami önmagában csoda. Elhatározta, hogy ott odateszi magát és jó tanuló lesz. Jó hozzáállással. Itt tartok. Ez reális? Rettenetes érettségikkel is?

2020. szept. 5. 15:34
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Nekem rosszabb lett utolsó, bár köszi a sztorid. Akkor ha bekerül valaki bármilyen matekkal is elvégezheti akár? Tudom, hogy erre igen a válasz, viszont az önbizalmamat letörte a matek. :(
2020. szept. 5. 16:52
 12/20 anonim ***** válasza:

Őszintén szólva semmit nem jelent az, hogy az érettségi milyen lett.

Én a szakomra a jelenlegi egyetemre 2x se jutottam be, a második sikertelen felvételnél egy másik egyetemen kezdtem el ugyanezt a szakot, majd 1 év után átjelentkeztem ide, ahova nem jutottam be a felvételivel, mert az átvételi követelményeket viszont tudtam teljesíteni. DE van olyan csoporttársam, aki gyakorlatilag 2 évet csúszik, tehát akkor vették fel őt, amikor engem elsőre nem, és minden tárgyat UV-n tudott csak megcsinálni meg csak 2-esre, max 3-asra... ellenben vele nekem pedig rengeteg 4-esem és 5-ösöm van. Pedig őt felvették anno több mint 420 ponttal, míg én nem jutottam be a csak 400 pontommal. Ő sokkal jobb érettségit írt, az egyetemen mégsem tudott helytállni úgy, mint én, pedig a tárgyak követelménye és tananyaga nem változott ahhoz képest, mint amikor ő kezdett, sőt, csak nehezebbek lettek az évek során. És ez nem csak rá érvényes, hanem néhány olyan emberre is, akik mellett kezdtem az átjelentkezés évében, tehát évfolyamtársak. Ők is ilyen 420+-os pontszámokkal jutottak be, mégis csúsznak, tárgyat ismételnek, UV-val éppen átcsúsznak a tárgyakon.

Szóval simán teljesíthetsz jól, ha odateszed magad. DE ettől függetlenül az is lehet, hogy maradsz egy lusta disznó. Tőled függ.

2020. szept. 5. 17:06
 13/20 anonim ***** válasza:

Igen, ha bent vagy, akkor kaptál esélyt, hogy megcsináljad a szakot. Az rajtad áll, hogy fogsz-e élni vele.

Az onbizalmam pedig fokozatosan épült vissza nekem is, zh-ról zh-ra/vizsgarol vizsgára.

Sajnos ez nem olyan, hogy egyik pillanatról a másikra át tudja állítani az ember, hogy “márpedig van önbizalmam”. Idő kell hozzá.

Meg nekem az is sokat segített, hogy csak egy Neptun - kód voltam/sokat tárgynál még most is az vagyok. Nem kellett tartani a személyeskedéstől. Ha valami feladatban nem voltam biztos, akkor is le mertem írni, mert nem kellett attól tartanom, hogy majd jön azzal a tanárbácsi, hogy ejj de hülye vagy. Aztán a végén, ha nem is mindig max pontos, de pontot érő lett a megoldás, és megérte leírni.

Kedves kérdező, milyen szakon kezdesz majd?

2020. szept. 5. 18:39
 14/20 anonim ***** válasza:

Igen, simán elképzelhető, velem is ez történt.

Akiket jobban megpofoz az élet, könnyebben veszik az akadályokat és nagyobb a bizonyítási vágyuk. Szerintem ezért lehetséges.

Buktam egy évet a suliban, emiatt jobban elkezdtem hajtani, megerősödtem. Az első szakomat rövidítve végeztem el a bukás miatt, mesterképzésre mentem, utána a doktorira. Most oktató vagyok egyetemeken.

2020. szept. 6. 18:30
 15/20 A kérdező kommentje:
GTK pénzügy számvitel. És a matekom lett érettségiként a legrosszabb, emelt angol is jobb lett % ban... (matek pedig közép volt) Ez annyira égő. AKkor nem kell félnem ettől? Holnap már lesz óra online.
2020. szept. 6. 20:00
 16/20 anonim ***** válasza:
Gyengébb matekkal, hiányosabb alaptudással is abszolút el lehet végezni, ettől nem kell tartani. De szorgalom feltétlenül kell. Még annak is, aki 90% feletti érettségit írt mindenből és a kisujjában van a komplett gimis anyag. Ez az egyetem, nem a gimi, mindenki “tiszta lappal” indul, amit viszel magaddal és számít az igazából a hozzáállás. Ha tudod tartani magad ahhoz, hogy szorgalmas leszel mostantól, akkor menni fog. De sajnos nekem az eddigi tapasztalatom az, hogy a lusta nem-tanuló ember mindig is az marad.
2020. szept. 12. 10:31
 17/20 A kérdező kommentje:
Utolsó, nekem önértékelési bajom volt gimiben de hatalmas. Az kicsit más.
2020. szept. 12. 12:37
 18/20 anonim ***** válasza:

mintha magamat olvasnám

amúgy kibuktam mint a szar :D, szóval csak rajtad múlik

2020. szept. 19. 18:40
 19/20 A kérdező kommentje:
Ez nem túl biztató utolsó. Ugye te nem tanultál sokat és azért?
2020. szept. 19. 19:54
 20/20 anonim ***** válasza:

Sok minden miatt. De mondhatjuk a tanulást egy első faktornak. De nem azt számít, hogy mennyit tanultál gimiben. A gimiben senki se tanul, ezért gimi.

Az egyetemen többet KELL tanulni. Máshogy nem megy. Mindenkinek, az okosnak is és a butának is. Tehát ezt kell magadban elfogadnod. Nehéz hely a BME, de megéri, sok mindenre van lehetőséges, sok specializációval és király tárgyakkal.

pl. ezt elolvasod és azonnal leülsz tanulni. Januárig meg ki sem nyitod a GYK-t. (facebook és egyebeket is kell redukálni)

Erre a mentalitásra van szükséged. Én nem tudom, hogy menni fog-e neked. Te sem. Egy módon lehet megtudni, le kell ülni, meg kell csinálni. Minél inkább szokásoddá teszed annál jobban fog menni. Ennyi.

Sok sikert!

2020. szept. 23. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!