Valaki kifejti az infós szakokkal kapcsolatban ezt?
Figyelt kérdés
Mérnökinfó, gazdaságinfó, üzemmérnök infó és programtervező. Ezek mind informatikus képzések, csak a mérnökinfó az hardveres, a gazdaságinfósnak meg gazdasági tárgyai is vannak? Ugyanúgy infónak számítanak?2020. szept. 2. 23:40
11/20 anonim válasza:
Nem a BME-n voltam arról nem tudok nyilatkozni, de egy ismerősőm OE-ről jött át, arról azt mondta hogy nem túl jó ott. Erre írj ki külön kérdést, ha nem érkezik releváns válasz.
12/20 A kérdező kommentje:
Igazad van, csak sajnos néha hol ezt írják, hol azt, ha egyetemekről kérdezek. Én se tudom, hogy kinek higgyek néha. Tudom, hogy te nem értesz a gazdinfóhoz, viszont mások szerint infós tudást mindegyik képzés ad. (az üzemmérnökről nem olvastam, az nem is érdekel annyira). Akkor szerinted egy pénzügy számvitel és egy gazdinfó mester együtt lehet erős infós tudás? Mindenképp elmaradna a bsc + msc mérnökinfótól? Szerinted?
2020. szept. 4. 00:43
13/20 anonim válasza:
A pénzügy és számvitel azért jó, mert ha gazdinfora mész akkor valszeg ilyen területen leszel. Így több a tudásod. Persze ez időigényes és pszre 400 pont fölött kell, sőt valahova több kell mint az orvosira az államis képzésre.
14/20 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy mi kell oda, arra járok. :D Csak ha utána gazdinfóra megyek, akkor félek, hogy nem lennék jó infós, hanem ilyen infó + pénzügyes kombó lennék, én pedig jó infós is akarok lenni. Ezért kérdeztem, hogy számvitel + infó kombóval lehetnék e olyan jó infós, mint aki csak infóra járt?
2020. szept. 4. 13:47
15/20 anonim válasza:
Hát, ha már oda jársz akkor fejezd be. Nem kell, hogy utána gazdinfo meseterképzést keress, hanem mehetsz alapképzésre is ugyanúgy.
16/20 anonim válasza:
"Ezért kérdeztem, hogy számvitel + infó kombóval lehetnék e olyan jó infós, mint aki csak infóra járt?"
Más terület. Totál más. Ahogy a proginfo is más terület és a mérnökinfon is más terület, főleg hogy ezen belül még többfélét is lehet. Gazdinfon pl nem fogsz Hálózatokat tervezni,üzemeletetni..stb, mert ilyenek ott nincsennek. (úgytudom)
17/20 A kérdező kommentje:
Én mindig be akarom fejzeni azt amire járok. Ez az alap. Csak az infós része is érdekel a világnak, viszont a gazdasági is. Egyébként egy gazdinfó mster egy alap számvitel után miben más, mintha mindkettő alap lenne? Ezt valaki kifejtni? Két alap vs alap és mester? Mi a különbség? :D
2020. szept. 4. 13:54
18/20 anonim válasza:
Mondjuk az, hogyha mesterre mész akkor oda van felvételi vizsga is, ami lehet infos és programozós rész is + gazdasági. Ha Te életedbe nem tanultál progot, infot ..stb-t akkor az úgy bukta kívétel, ha egyedül fel tudsz rá készülni, illetve meg kell csinálnod az infos tárgyakat (krediteket), amik alapon voltak, hogy pótold a dolgokat, tehát tovább fog tartani a mester is. De amúgy nem tudok nyilatkozni, hogyan működik a gazd info, mert nem is nézegettem és nem is jártam oda.
19/20 anonim válasza:
"Két alap vs alap és mester? Mi a különbség? :D"
Szerintem az a különbség, hogy több tudásod van. Na meg több diplomád. :D Persze több idő is. De, ha most végzel PSZ-en és elmész gazd infora, a gazd info nem fog 3.5 évig tartani az alap, mert szerintem az összes gazdasági tárgyat eltudod fogadtatni (Mivel PSZ-en olyan tárgyakat már teljesítettél) így csak az infos tárgyak maradnak.
20/20 A kérdező kommentje:
Én se tudom a tárgyait, viszont elmondások szerint az összes infós szak jó tudást ad infóból, legyen akármelyik. Itt az az én kérdésem, hogy nem az összes elvégzett szak infós, hanem van egy infós, meg egy nem infós. tehát van akinek az összes tanulmánya infós szakon volt, a pénzügy számvitel és gazdinfósnak pedig volt egy ilyen is, meg egy olyan is. Én pedig inkább lennék infós, aki ért a gazdasághoz, nem pedig félig gazdasági félig infós. Azt nem tudom, hogy erre jó lenne e két alapszak. Mert van aki infós és csak olyan szakra ment, én meg már számviteles vagyok, ami érdekel, csak inkább lennék infós. Kicsit katyvasz amit írtam, tudom.
2020. szept. 4. 15:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!