Melyik szakmába lenne érdemes belevágnom?
Itthon vagy külföld, az sem mindegy!
Külföld: pincér, esetleg masszőr.
Itthon: könyvelő, fodrász.
Nagyon ne: masszőr, fotográfus. (ezeket csak akkor ha életcélod, nem csak "miért ne?" alapon akarod megtanulni őket. Jó masszőrnek lenni kiváltság és sokan nem is lesznek azok)
A többi lutri.
Akkor pincér!
Sokszor nyögtek a hazai vendéglátósok az elmúlt években hogy jaj nincs munkaerő, mi lesz velük. Há, jó hogy nem volt, minden értelmesebbje kint dolgozott többször annyi fizuért. Ha meg beüt a krakk akkor itthon is elvegetálhatsz ebben a munkakörben!
Miért pont ezeket írtad? Mindegyik nagyon más. Csakis olyat válassz amit szeretsz csinálni, esetleg már a hobbid.
Tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket: Tudnám minden nap 8-10 órában csinálni? Hajlandó vagyok este és hétvégén is dolgozni? Mert pl a pincér akkor is dolgozik.
A pénz másodlagos, mindegyikből meg lehet élni ha szívvel lélekkel csinálod (meggazdagodni egyikkel se fogsz)!
Ha eltekintünk a vírushelyzettől, akkor a vendéglátásban mindig van álláslehetőség. A pincér végzettséggel nem csak pincérként dolgozhatsz, hanem kávézóban, bárban, stb.
2 év mire elvégzed, de utána már talán nem lesznek bezárva az éttermek.
milyen szakon végeztél? nem tudnád
/szeretnéd esetleg azt kombinálni egy újabb idegen nyelvvel vagy célirányosan egy másik diplomával?
ha nem, akkor miért pont ezek a szakmák érdekelnék? pl. én szoftverfejlesztő vagyok, de ha valamiért választanom kéne ezen szakmák közül, fodrásznak mennék, mert hobbiból most is érdekelnek a haj és szakáll stílusok (csávó vagyok amúgy)
szabadidődben mit szeretsz csinálni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!