Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik szakmába lenne érdemes...

Melyik szakmába lenne érdemes belevágnom?

Figyelt kérdés
Érettségi után egyetemen tanultam tovább, amire elment 6 évem és csak most látom igazán milyen munkaköröket tudok betölteni a végzettségemmel. Nem nagyon találom a helyem és olyan szakma tanulásán gondolkozom, ami keresett is és meg is lehet élni belőle. Az alábbiak közül érdemes belevágni valamelyikbe? Inndoklást is szívesen olvasnék vagy egyéb javaslatot. 25N

2020. szept. 2. 20:38
A kérdező szavazást indított:
női szabó
könyvelő
fodrász
grafikus
kozmetikus
fotográfus
fitness instruktor
pincér
masszőr
34 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
30%

Itthon vagy külföld, az sem mindegy!

Külföld: pincér, esetleg masszőr.

Itthon: könyvelő, fodrász.

Nagyon ne: masszőr, fotográfus. (ezeket csak akkor ha életcélod, nem csak "miért ne?" alapon akarod megtanulni őket. Jó masszőrnek lenni kiváltság és sokan nem is lesznek azok)

A többi lutri.

2020. szept. 2. 21:15
 2/9 anonim ***** válasza:
78%
Mi az, ami érdekel?
2020. szept. 2. 21:15
 3/9 A kérdező kommentje:
Olyan lenne a legjobb, amivel itthon és külfödön is tudok dolgozni. Emiatt a könyvelő háttérbe szorul.
2020. szept. 2. 21:23
 4/9 anonim ***** válasza:
3%
Akkor fodrász, kozmetikus, pincér, masszőr, vagy fotográfus. Ezekkel mindenhol el lehet boldogulni.
2020. szept. 2. 21:25
 5/9 anonim ***** válasza:
19%

Akkor pincér!

Sokszor nyögtek a hazai vendéglátósok az elmúlt években hogy jaj nincs munkaerő, mi lesz velük. Há, jó hogy nem volt, minden értelmesebbje kint dolgozott többször annyi fizuért. Ha meg beüt a krakk akkor itthon is elvegetálhatsz ebben a munkakörben!

2020. szept. 2. 21:25
 6/9 anonim ***** válasza:
30%
Kőműves
2020. szept. 2. 22:02
 7/9 anonim válasza:
75%

Miért pont ezeket írtad? Mindegyik nagyon más. Csakis olyat válassz amit szeretsz csinálni, esetleg már a hobbid.

Tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket: Tudnám minden nap 8-10 órában csinálni? Hajlandó vagyok este és hétvégén is dolgozni? Mert pl a pincér akkor is dolgozik.

A pénz másodlagos, mindegyikből meg lehet élni ha szívvel lélekkel csinálod (meggazdagodni egyikkel se fogsz)!

2020. szept. 11. 11:04
 8/9 anonim ***** válasza:

Ha eltekintünk a vírushelyzettől, akkor a vendéglátásban mindig van álláslehetőség. A pincér végzettséggel nem csak pincérként dolgozhatsz, hanem kávézóban, bárban, stb.

2 év mire elvégzed, de utána már talán nem lesznek bezárva az éttermek.

2020. dec. 28. 19:31
 9/9 anonim ***** válasza:

milyen szakon végeztél? nem tudnád

/szeretnéd esetleg azt kombinálni egy újabb idegen nyelvvel vagy célirányosan egy másik diplomával?

ha nem, akkor miért pont ezek a szakmák érdekelnék? pl. én szoftverfejlesztő vagyok, de ha valamiért választanom kéne ezen szakmák közül, fodrásznak mennék, mert hobbiból most is érdekelnek a haj és szakáll stílusok (csávó vagyok amúgy)

szabadidődben mit szeretsz csinálni?

2020. dec. 28. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!