Mit tegyek meg ahhoz, hogy külkereskedelmi karra menjek később továbbtanulni? Mi a külkereskedők pontos feladata? Milyen a kar? (MI LEGYEK HA NAGY LESZEK?)
Nekem az is jó ha valaki küld valami ehhez hasonló cikket.:)
Most vagyok fakultáció választás előtt és eddig mindig is gyógytornász vagy pszichológus szerettem volna lenni, de a nyár folyamán ez valahogy megváltozott.
Megtetszett a külkereskedelem, de nem az, amit csinál egy külkereskedő, hanem lehet inkább az vonz, hogy ha olyan cégnél helyezkedek el később akkor lehet utaznom kell ide-oda... Ami tetszene.:)
Most próbálok minél több információt összegyűjteni hogy könnyebben döntsek.
Ha csak az utazás miatt választanád, akkor nem biztos, hogy jó ötlet... Ki tudja, hogyan alakulnak a dolgok az elkövetkezendő években a járvány miatt...
Amúgy benne van a szakma nevében: külföldről vásárlás ill. külföldre eladás. Azaz kereskedelem más országokkal. Ehhez rengeteg adminisztráció szükséges, plusz levelezés, telefonok, egyéb kapcsolattartás a külföldi partnerekkel. Vámügyintézés, engedélyek (ha olyan típusú árucikkekkel foglalkozol), gazdasági ismeretek, stb. stb.
Egyébként hasznos, ha megnézel pár ilyen álláshirdetést. pl
Általában le van írva, hogy milyen feladatok várnak a jelentkezőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!