Szakma után tovább érettségire?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Szeptember végén leszek 21 éves, most iratkoztam be Hegesztő 2 éves szakmai képzésre, 8 általánossal. Érdeklődnék, hogy ezután érdemes érettségire menni?
Mert én nem látom az összefüggést a hegesztő és az érettségi között. Mert például egy bolti eladónak, vagy pénzügyi, számvitelinek, meg ilyen komolyabb dolgokra nagyon jó ha van, de hegesztőnek, egy szakmásnak szerintem nem sokat ér. De mondjátok el ha tévedek. Nagyon szerettem volna valami olyanra menni, ahol ér valamit az érettségi, de sajnos túl későn eszméltem rá és ugye szeptember elsején kezdődnek a sulik. ( Nekünk a szakma szept. 7-15 kozott)
Érdekelnének a vélemények :)
A másik szakma esetleg hűtő és szellőzésrendszer szerelő lenne, oda sem tudok elképzelni érettségit.
2020. aug. 31. 02:13
11/14 anonim válasza:
Dehogy ciki! Estire csupa felnőtt emberek járnak, köztük már mindegy, hogy melyikük hány eves, csak a nappali iskolarendszerben van ez a természetellenes felállás, hogy mindenki csak a saját korosztályaval van osztályokba sorolva. Egyébként mondjuk 45 évesen nem lesz még cikibb, hogy "még mindig" nincs meg az érettségid, miközben a gyerekeidnek folyton azt mondod, hogy tanuljanak? Hát de. Huszonéves semmi ciki nincs benne, igazan. Amúgy azon túl se.
12/14 A kérdező kommentje:
Ja tényleg még egy fontos kérdés.. havonta 60 ezerből meg lehet élni esti felnőttképzésben? Ennyit fizetnének. Kollégiumban lennék ami ingyenes, viszont az étkezés nemtudom hogy az lenne -e. Tegyük fel ha magamat kell eltartanom? Elég az a 60 ezer?
2020. szept. 2. 03:06
13/14 anonim válasza:
Ha nagyon figyelsz hogy mire mennyit költesz akkor ki lehet belőle jönni kollégistaként, de az esti oktatás nagy előnye hogy tudsz mellette főállásban dolgozni.
14/14 A kérdező kommentje:
Az is igaz.
2020. szept. 2. 08:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!