Többletpont-e a diploma? - Felsőoktatási felvételi
Sehol nem találok egyértelmű tájékoztatást arról,hogy ha felsőoktatásra jelentkezem (SZIE - ÉTK Élelmiszermérnök szak) ér-e többletpontot ha már van egy alapfokú diplomám (ELTE óvodapedagógus). Tudnátok ebben segíteni?
Illetve ha van felsőfokú végzettségem, kell emelt szintű érettségi a felvételihez? (2011-ben, mikor én felvételiztem, ez még nem volt követelmény)
Előre is köszönöm a válaszokat!
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam (mert sajnos kicsit átláthatatlan ez a rendszer nekem), tehát a felvételihez szeretném ha figyelembe vennék a meglévő diplomámat, hogy ne kelljen újra érettségiznem ahhoz, hogy bárhová bejussak. A diplomám jeles, a kérdés,hogy ebben a felállásban kell-e emelt érettségi a felvételihez.
Hozzá tartozik,hogy teljesen más területre szeretnék menni, pedagógus irányból mérnökire.
Erről tudsz valamit?
Felsőfokú oklevél alapján számított felvételi pontszám alapképzésen, osztatlan mesterképzésen és felsőoktatási szakképzésen
Figyelem!
Amennyiben az intézmény az oklevél minősítéséből pontot számít, az oklevél minősítését az alábbi dokumentumokkal kell igazolni:
alap- és mesterképzésben, illetve korábbi főiskolai vagy egyetemi képzésben szerzett oklevéllel, ha az tartalmazza az oklevél minősítését,
(elektronikus) leckekönyvvel vagy oklevélmelléklettel, ha az oklevél nem tartalmaz minősítést.
- elégséges oklevél minősítés esetén 280 pont,
- közepes oklevél minősítés esetén 320 pont,
- jó oklevél minősítés esetén 360 pont,
- jeles oklevél minősítés esetén 400 pont.
ttps://ww.fehwlvi.hu/felveteli/egyetemek_foiskolak_a/!IntezmenyiOldalak/szervezet.php?szer_id=1432&elj=20a
Ebben az esetben az érettségi eredmények nem is számítanak?
(Pl. ha a kinézett szakhoz kémia ÉS matek/stb. érettségit kérnek,de nincs kemia, akkor is felvehetnek ha elegendő a 400 pont ?)
A nyelvvizsga ehhez még plusz pontként adódik?
Igen, igen, csak elméletben érdekelt!
Köszönöm a válaszokat, így sejtettem én is, de nem voltam benne biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!