Ez így megfelelő döntés? Munka vs esti érettségi.
A hely, ahol estin érettségizni szeretnék, csak a következő évben lehet, mert akkor indul esti, nappali tagozat megszűnik. Idén nem is volt meg a létszám. Már ismerem a tanárokat és gyors tempóban 1 perc séta.
Egy évet kellene várnom, míg odajutok.
Így tehát, van az az opció, hogy a volt iskolámba megyek estire, amit utáltam (szakmai rész), mert a diákok, élen egy cigány libával, megkeserítették az életemet, amiért nem vagyok olyan, mint ők (avagy "vezéregyéniség"). Félek, nehogy a volt osztálytársak közül estire menjen valaki. Igaz, három éve volt, de aggódok.
Így is ez van a legközelebb, amit még úgy ahogy ismerek.
Másik opció, hogy munkába állok egy éven keresztül. Ezt nem szeretném, egyébként is szeretném végre elkezdeni az érettségit.
Arra gondoltam, belekezdek az estibe a volt iskolámban, aztán ha nagyon xar a helyzet és megint lelkileg padlóra küldenek az ottani emberek, akkor dolgozni fogok és következő évben kezdem a szeretett iskolámban. Ha viszont békén hagynak, nincsen gond, akkor ott szerzem meg az érettségit. Magamat nyomorítani nem akarok. Apámnak mondtam a volt iskolámat és csak rázta a fejét, hogy két hetet nem bírnék ki, olyanok az emberek. Van benne igazság, ezért félek.
Ti mit tennétek?
Hány éves vagy?
Gondolom, elmúltál már húsz éves, ha esti érettségit szeretnél tenni és nem a nappali rendszerben tanulsz.
Van munkád éppen most? Vagy szeretnél dolgozni egyáltalán? Gondolom ez az esti érettségi heti 1, 2 nap elfoglaltságot jelentene az életedben, így mindenképpen a munkába állást javaslom. Feltételezem, nem ülnél otthon egy egész évet, hogy kiderüljön, tetszik e a mostani sulid vagy sem?
Általában, akiknek valamiért nem sikerül nappali rendszerben az első, ingyenes érettségi, azoknak ez a sorsuk, hogy dolgozniuk kell a tanulás mellett. Nem engedhetik meg maguknak azt a luxust, mint 16, 17 éves tinédzserek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!