Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Jogilag lenne akadálya annak,...

Jogilag lenne akadálya annak, hogy utolsó évben átmegyek egy nevesebb egyetemre diplomázni?

Figyelt kérdés
Egy noname egyetemre vettek fel állami ösztöndíjasra, mert kevesebb pontom lett, mint terveztem. Ha az utolsó 2 félévben felvételiznék mondjuk az Elte vagy BGE ugyanazon szakára (fizetősre) és elfogadtatnám a teljesített tárgyakat, annak lenne valamilyen akadálya? Az oklevélben vagy bárhol szerepelne, hogy csak a végén jártam oda? Valaki csinált már ilyet? Gazdasági szak.

2020. aug. 18. 17:32
 1/10 anonim ***** válasza:
81%
Nem így működik, hogy csak úgy átjelentkezel.
2020. aug. 18. 17:43
 2/10 anonim ***** válasza:
82%
Kutyát nem fogja érdekelni, hogy hol végeztél, szóval teljesen felealeges manőver.
2020. aug. 18. 17:54
 3/10 anonim válasza:
86%
Megoldható
2020. aug. 18. 17:58
 4/10 anonim ***** válasza:
62%
Senkit nem fog érdekelni, ki állította ki a diplomádat, ellemben marha kellemetlen lesz, ha szóbe kerül a suli és neked kb fogalmad nem lesz róla, kikről, miről beszélnek, akik ott végeztek, előbb-utóbb kiderül, hogy egy évig jártál csak oda. Én kiröhögnélek. És nem azért, mert nem elit helyen tanultál, hanem mert buta vagy.
2020. aug. 18. 18:31
 5/10 anonim ***** válasza:
80%
Semmi értelme. A tudásod fog számítani, azt pedig mindenhol megkapod ha szorgalmas vagy és nem csak a vizsgákon akarsz átcsúszni kettessel.
2020. aug. 18. 20:48
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Azért rz nem ennyire egyszerű. Csak a tematika 75%- os egyezese esetén fogadják be. Tehát pl. hiába Vállalatgazdaságtan vagy Statisztika a neve, ha nem egyezik a tematika. Szóval felejtős. Mert szinte biztos, hogy sokat csúsznál.
2020. aug. 19. 05:32
 7/10 anonim ***** válasza:
89%

Nincs akadálya, de semmi értelme a végén. Első évben könnyebb átmenni.

Most rosszabbul jönnél ki, specializációt se választottál, 1 évvel tuti meghosszabbodna a képzési időd.

Főleg, hogy mindegyik egyetemenen szinte más specializációt indítanak, ami folyamatosan változik, ahogy a mintatanterv is.

Sok adminisztratív munka..

2020. aug. 19. 08:41
 8/10 anonim ***** válasza:
98%
Tudtommal meg van határozva,hogy hány kreditet kell teljesítened az adott intézményben. Én mérnökire járok és ott tudom, hogy a 210-ből maximum 120-t fogadnak el, a maradékot ott kell teljesíteni ahova átjelentkezel.
2020. aug. 19. 10:38
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Így van, egyáltalán nem egyszerű. Az 210 kreditből tényleg csak 120-at fogadnak el, DE csak akkor, ha legalább 75%-ban egyezik a tematika az adott tárgyak esetén. Arról nem is beszélve, hogy hiába ugyanaz a szak, a mintatanterv baromira nem ugyanaz, sőt, simán lehet az új helyen olyan első éves tárgy, ami neked nem is volt egyáltalán, de ráépül egy 2., és arra egy 3. éves tárgy. Így kapásból 3 évet csúsznál is.
2020. aug. 19. 17:57
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy mi alapján pontozzák le a válaszokat.

BGE-n júniusban kell specializációt választani, amihez kell 2 tantárgy elvégzése..

Ez csak 1x van 1 évben, most aki szeptemberben jön, várhat egy évet.

Ha meg szakmai gyakorlatra jön, az se jó, mivel annak a határideje is nyáron van. Amihez szintén meg vannak szabva feltételek.

A szakdolgozatot meg már meg se említve.

Azaz semmi értelme végzősként ezt tenni.

Az egyetem neve meg nem számít, esetleg, ha Harvardra mennél, még érthető lenne.

2020. aug. 20. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!