Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Érdemes ennyi mindent végig...

Érdemes ennyi mindent végig csinálni szerintetek egy óvodapedagógus diploma miatt?

Figyelt kérdés
21 éves lány vagyok és jövőre jelentkeznék óvodapedagógiàra. Mivel alapszak így kell csinálni hozzá egy tàrgyból emelt szintű érettségi vizsgàt. Mivel történelem fakultàciós voltam, így abból újra érettségiznék emelt szinten. Kellene nyelvvizsgàt is letenni, nyilván az sem lenne olcsó mulatság, illetve nem ártana ének tanár pàr alkalommal, legalább kottàzàs, szolmizàlàs tanulàsra. Szerintetek érdemes ezt mind végig csinálni? Félek az ének alkalmi vizsgàtól is. Nem éneklek rosszul, de attól félek, hogy megcsinàlnàm a töri emelt érettségit és alkalmassági vizsgàn meg el bukok az éneken. Mit javasoltok nekem? Köszönöm előre is! ☺️

2020. aug. 13. 21:59
 1/6 A kérdező kommentje:
Alkalmassàgi vizsgàtól*
2020. aug. 13. 22:00
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Az alkalmasságitól nem kell félni, nem nagyon szoktak az éneken elbukni a jelentkezők. Legyél magabiztos, gyakorolj otthon.

Az emelt érettségi nem olyan vészes töriből, de a helyedben inkább nyelvből próbálnám az emeltet, hiszen ha 60%-nál jobbat érsz el, akkor A nyelvvizsgàt is megszerezted.

2020. aug. 13. 22:24
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
érdemes.. a legfontosabb az ének, tanulj furulyát is az tisztítja a hallást
2020. aug. 13. 22:25
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes. :) Ha nagyon félsz az énektől, javaslom jelentkezz most ősszel egy óvodapedagógus keresztféléves képzésre. Tök mindegy hogy hová, mert a lényeg csak az lenne, hogy el tudj menni egy ének alkalmasságit megpróbálni. :) Itt megmondják, ha esélytelen az énektudásod, de azt is, ha javasolják az énektanár felkeresését, de azért átengednek. Ennyi. 😊
2020. aug. 14. 09:05
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Amennyiben nem zavar, hogy a fizetésed méltatlan lesz a munkához, amit végezni fogsz, csak akkor vágj bele. Én most vagyok pályakezdő, igaz, tanító, de sokban nem különbözik a két pálya fizetés meg megbecsültség szempontjából.

Az énektudásod fontos része lesz az óvodai nevelési munkádnak, sok órád lesz ezzel kapcsolatban. Furulyázni is meg kell majd tanulnod, de az nem bemeneti követelmény. Nálunk keveseket csak nem engedtek át az alkalmasságin, azokat, akiknek abszolút semmi hangjuk nem volt. Az alkalmassági után van általában pót alkalom, sőt, nálunk előfelvételi is szokott lenni januárban, a sima pedig májusban, a kettő között persze van lehetőséged tanárhoz menni. Én is jártam heti egyszer a volt általános iskolai énektanáromhoz, aki segített összeválogatni a dalcsokrot, hogy meg is tudjam mutatni a tudásomat de ne legyen túl nehéz. Három hónap alatt rendbeszedett, a májusi alkalmasságim sikerült is (januárban én nem mentem). Utána nem volt gondom az énekléssel de szolfézson megizzadtam néha. Ahhoz képest elég klassz órákat tartok már a kicsiknek akkor is, ha nem a kedvenc tantárgyam :).

Ha csak ezen múlik, kis gyakorlással menni fog. Ne tántorítson el ez az alkalmassági, ha egyébként érdekel a szakma vagy esetleg máris bármilyen szintű elhivatottságot érzel iránta. Ha bármilyen kérdésed van, nyugodtan írj egy privátot, hátha tudok segíteni :).

2020. aug. 14. 09:25
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia! Ének alkalmasságira nem kell annyit beleölni, mint egy újbóli érettségibe vagy egy nyelvvizsgába. Veled egyidős vagyok, én gimi után egyből mentem egyetemre és az alkalmasságira is annyit készültem, hogy az énektanár foglalkozott velem 10-10 perceket a vizsga előtti napokban. Kiválasztottuk a dalokat, miket vinnék (ha kérnének) és azokat gyakoroltam. Furulya van az egyetemen, arra most jelenleg semmit se kéne költened. Inkább az érettségire koncentrálj és a nyelvvizsgára. Magabiztosan állj oda az alkalmasságin és nem lesz gond. Azt ajánlom, hogy ne az ELTE vizsgájára menj, mert nagyon kekeckednek, inkább egy "kisebb" egyetem alkalmasságijára. Szoktak tartani előalkalmasságit januárban, arra menj el és ha nem sikerül, akkor ott van még a lehetőség májusban.

A töri emelt meg jó választás.

2020. aug. 31. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!