Ingyenesen hány szakmát lehet elvégezni?
Esti tagozaton szeretném elvégezni a gépgyártás technológiai technikus szakot.
Nekem van érettségim és 2 szakmám.
Egyik szakmát nappalin végeztem a másikat esti felnőtt képzésben.
Na most ez a gépgyártás technológiai technikus szakmát én ingyenesen elvégezhetném vagy fizetni kell érte?
Esetleg olyat nem lehet csinálni hogy úgymond csak az egyiket vallom be?
Van egy barátom aki így végzett el 3 szakmát ráadásul nappali tagozaton
Nem lehet csak úgy csinálni, ez központi rendszerben benne van. Ha elhazudod akkor nagyon megütheted a bokád. Képzeld nekem is három szakmám van kaptam egyet az érettségivel anno + kettőt csináltam. Ez így ingyen volt, míg ahogy te szeretnéd már nem lehet úgy megoldani. Ha szeretnéd a szakmát ki kell fizetned. Gondolkozz el azon, hogy mennyire érné neked meg anyagilag.
Nem lehet. Kijàrtad a két sulit, plusz az érettségit, ennyit ad viszonylag ingyen az állam, nincs harmadik ajándékba. Szerinted amibe már az állam beleölte a pénzt (hogy megcsináld a szakmát), akkor te majd sitty-sutty "lemondhatsz" róla, és jöhet a következő? Az miért lenne jó az államnak? Attól ők visszakapják a pénzt? Nem, nem kapják, ezért nincs ilyen.
Két lehetőséged van: Keresel egy olyan céget, ahol foglalkoznak fizetős képzésekkel, és ott lerakod saját pénzen, vagy böngészel a munkaügyi honlapján, és hátha lesz valami hasonló képzés ingyen, amire jelentkezhetsz.
Az, hogy estin, vagy nappalin, ràépüléssel, vagy anélkül szereztél szakmát az nem számít, ha van kettő, akkor ennyi volt ingyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!