Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ingyenesen hány szakmát lehet...

Ingyenesen hány szakmát lehet elvégezni?

Figyelt kérdés

Esti tagozaton szeretném elvégezni a gépgyártás technológiai technikus szakot.

Nekem van érettségim és 2 szakmám.

Egyik szakmát nappalin végeztem a másikat esti felnőtt képzésben.

Na most ez a gépgyártás technológiai technikus szakmát én ingyenesen elvégezhetném vagy fizetni kell érte?

2020. aug. 11. 09:02
 1/10 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem ezért már fizetni kell, ha jól tudom 2 ingyenes :)
2020. aug. 11. 09:12
 2/10 A kérdező kommentje:
Tehát akkor fikarcnyi esély sincs rá hogy én azt támogatott ön elvegezzem estin?
2020. aug. 11. 09:49
 3/10 A kérdező kommentje:
Támogatottan*?
2020. aug. 11. 09:50
 4/10 anonim ***** válasza:
52%
Én is úgy tudom, hogy csak az első 2 ingyenes utána már fizetni kell. Így nincs rá esély, hogy támogatottan végezd el.
2020. aug. 11. 09:53
 5/10 A kérdező kommentje:

Esetleg olyat nem lehet csinálni hogy úgymond csak az egyiket vallom be?

Van egy barátom aki így végzett el 3 szakmát ráadásul nappali tagozaton

2020. aug. 11. 10:12
 6/10 anonim ***** válasza:

Nem lehet csak úgy csinálni, ez központi rendszerben benne van. Ha elhazudod akkor nagyon megütheted a bokád. Képzeld nekem is három szakmám van kaptam egyet az érettségivel anno + kettőt csináltam. Ez így ingyen volt, míg ahogy te szeretnéd már nem lehet úgy megoldani. Ha szeretnéd a szakmát ki kell fizetned. Gondolkozz el azon, hogy mennyire érné neked meg anyagilag.

2020. aug. 11. 10:39
 7/10 A kérdező kommentje:
Olyat lehet hogy lemondok az egyikről?
2020. aug. 11. 17:54
 8/10 anonim ***** válasza:

Nem lehet. Kijàrtad a két sulit, plusz az érettségit, ennyit ad viszonylag ingyen az állam, nincs harmadik ajándékba. Szerinted amibe már az állam beleölte a pénzt (hogy megcsináld a szakmát), akkor te majd sitty-sutty "lemondhatsz" róla, és jöhet a következő? Az miért lenne jó az államnak? Attól ők visszakapják a pénzt? Nem, nem kapják, ezért nincs ilyen.

Két lehetőséged van: Keresel egy olyan céget, ahol foglalkoznak fizetős képzésekkel, és ott lerakod saját pénzen, vagy böngészel a munkaügyi honlapján, és hátha lesz valami hasonló képzés ingyen, amire jelentkezhetsz.

Az, hogy estin, vagy nappalin, ràépüléssel, vagy anélkül szereztél szakmát az nem számít, ha van kettő, akkor ennyi volt ingyen.

2020. aug. 12. 02:32
 9/10 A kérdező kommentje:
Olyat lehet-e hogy együtt tanulnak a tamogatott tanulókkal, de én viszont fizetnék a szakmáért vagy csak kizárólag fzetősre mehetek?
2020. aug. 12. 08:09
 10/10 anonim ***** válasza:
Sima iskolák is indítanak ritka esetben fizetős, 2 éves képzéseket. Például az én iskolám szokott indítani X évente. Szóval lehet van olyan iskola, ahol van erre is lehetőség, amit te írsz. Írj nekik egy emailt, és kérdezd meg.
2020. aug. 12. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!