Ha valakinek régóta van meg az érettségije, és nem szerzett semmilyen szakmát, akkor van olyan iskolai felnőttképzés ahol nincs tandíj?
Figyelt kérdés
2020. aug. 7. 11:48
1/9 anonim válasza:
Pl ott van a FOSZK egy csomó intézményben elérhető, tandíjmentesen is.
Az állam 12 félévet (osztatlan képzésben 14-et) támogat a felsőoktatásban.
A "régóta" meglévő érettségi számomra azt jelenti, hogy régi típusú, így egyetemi felvételire nem buzdítalak, hiszen először kellene egy emelt érettségi vmelyik tárgyból... de FOSZK-ra simán lehet így is jelentkezni.
Illetőleg bizonyos korig a szakképzés is támogatott, ezek a szakképzési centrumokban nyilvánosak, hogy hol éppen melyik képzésre lehet költségmentesen jelentkezni.
2/9 A kérdező kommentje:
2012-ben érettségiztem. Azért írtam hogy régóta van.
2020. aug. 7. 12:01
3/9 anonim válasza:
Nem az számít, mikori az érettségid, hanem hogy te hány éves vagy. De jól mondta az első, foszk-ra is lehet jelentkezni állami támogatott képzésre.
4/9 anonim válasza:
Munkaügyi központ is megszokott hirdetni díjmentes képzéseket, de elsősorban munkanélküliként lesz rá valami esélyed hogy bekerülsz ilyen állami támogatottba.
5/9 anonim válasza:
Ja, hát nekem a régóta mást jelent. Én 2000-ben érettségiztem és tavaly kezdtem a BSc képzést.
Mivel így akár emelt érettségid is lehet, pótfelvételivel egyetemre is simán mehetnél.
6/9 A kérdező kommentje:
26 vagyok. Néztem felnőttképzést itt a környéken, iskolában (heti 2 naposnak írja) de sehol sem tüntették fel, hogy lenne e képzési díj.
2020. aug. 7. 12:14
8/9 A kérdező kommentje:
Igen
2020. aug. 7. 12:53
9/9 anonim válasza:
Én úgy tudom, 25 éves korig ingyenes az első szakma, akár okj. De már a legtöbb okj fizetős sajnos. Érdemes lenne a munkaügyi központban érdeklődni, ott szoktak jó tanfolyamokat indítani, van, amelyiken még a tanulónak fizetnek, mert szakember hiány van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!