Hogyan fogalmaznátok meg ezt a kérelmet?
Tisztelt XY!
Kérem, engedélyezzék átvételemet a ... iskolából (az iskola pontos címe!)
A kérelem oka és indoklása:
Előző évben jelentkeztem az Önök intézményébe, azonban akkor családi okok miatt nem tudtam megkezdeni tanulmányaimat. Jelenlegi iskolámban a nulladik évfolyamot elvégeztem, ugyanakkor az adott körülmények számomra nem voltak megfelelőek a tananyag elsajátításához.
Tisztelettel és köszönettel:
AB
(tel.: ...
lakcím: ...)
Én valami ilyesmit írnék... nem kell kisregényt írni a kérelemben, viszont fontosnak tartom, hogy először egy-két mondatban megfogalmazd azt, ami miatt írsz. Aztán jöhet a kérelem oka és az indoklás. Nem kell személyeskedni (a hülye matektanár, ... :)), de fogalmazz udvariasan, hivatalos stílusban! Remélem, tudtam segíteni.
Szia!
Szerintem még írd oda mellékletnek az aljára, hogy
Melléklet: 1 db személyigazolvány fénymásolat, 1 db 9. osztályos év végi bizonyítvány fénymásolat (esetleg más még kell?)
Plusz nem tudom, hogy azt tudod-e, hogyha géppel írod és felírod a nevedet alulra, akkor előtte 3 sort hagyj ki és oda írd az aláírásodat. Szerintem azért személyi vagy diákigazolvány másolata azért kell, hogy hiteles legyen, meg kell a 9.-es bizonyítvány, hogy tényleg elvégezted. (nem buktál, stb.)
Remélem, segítettem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!