Hogyan tanuljak meg 200 oldalt 1 hónap alatt minnél gyorsabban, ha hosszú távon szeretném, hogy megmaradjon?
Napi 8 órában dolgozok, mikor hazaérek már semmi motivációm a tanulásra, tehát hogyan tudnám motiválni magam?
Tanulási tippeket is szívesen fogadok, hogy hogyan tanuljak meg napi 7-8 oldalt, amit eddig alkalmaztam, hogy kiírtam külön füzetbe a tanulnivalókat, de ez nagyon időigényes A/4-es tömör szöveg esetén, így lassan lehet vele haladni és már nincs rá időm, mert még mindig van belőle 200 oldalam.
Átolvasod-kiemeled-âtolvasod a kiemelt részt-kiemeled élénkebb színnel. Utána kigyűjtöd a kulcsfogalmakat és rendszerezed az egészet ábrákkal, asszociációs térképekkel, stb.
Elég nehéz úgy segíteni, hogy nem vagy hajlandó leírni, milyen jellegű a tananyag. Én tanultam már anatómiát, elméleti matematikát, programozást és pszichológiát is hasonló terjedelemben, teljesen máshogy tanultam meg egy tételbizonyítást, mint az algoritmusokat, máshogy jegyeztem meg a hormontermelés folyamatait az agyban, mint Piaget fejlődési szakaszait... Az egyiknél kulcsszavaztam, a másiknál fürtábráztam, sok helyen színeztem, de volt, amit elég volt kétszer elolvasni. Meg olyan is, amit akrosztikonokkal jegyeztem csak meg vagy konkrét példákon keresztül. Vagy kipróbálva a működését kódban. Vagy kijegyzetelve vázlattá. Vagy igazából bárhogy.
Őszi érettségi akkor ez nyelv igaz?
Ha angol akkor felesleges bemagolni X oldalt pláne, hogy elfelejted ha magolod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!