Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan készülhetnék fel a...

Hogyan készülhetnék fel a Gazdaság és Management tanulmányaimra?

Figyelt kérdés

Néhány dolognak már utánanéztem a neten, olvastam ezzel kapcsolatos dolgokat és nézek angol management youtubevideókat (abból is csak egyetlen csatornáról tudok).

De valahogy úgy érzem még csak 1-ig tudok elszámolni a témában.

Könyvet sem tudom melyik lenne hasznos a témában és nincs ismerősöm aki ebben jártas lenne

Hogy tudnám célirányosan és ténylegesen beleásni magam a témába a szemeszter kezdete előtt? Tudom hogy nehéz a tananyag és minél jobban fel szeretnék rá készülni, nem elég csak akkor elkezdenem mikor már ott vagyok.

2020. aug. 5. 23:34
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Az alap könyvek: Chikán - Vállalatgazdaságtan, Varian - Mikroökonómia középfokon, Mankiw - Makroökonómia. Ezeket megtalálod pdf-ben is.

Ezekbe érdemes beleolvasni, aztán az idődtől és az energiádtól függ hogy ebben meddig jutsz el.

Hacsak nem vagy szuper jó matekból, akkor nem árt azt is átnézni, analízis, valószínűségszámítás biztosan kelleni fog. Illetve nézd meg a mintatantervet is, és az alapján meg tudod keresni hogy milyen tárgyaid lesznek az első pár félévben, és onnantól már meg fogod tudni találni hogy milyen egyéb könyvek, ajánlott olvasmányok, egyéb anyagok leheznek hasznosak.

2020. aug. 5. 23:55
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ahogyan az 1. mondja, de szerintem ne ezzel töltsd a nyaradat. A matekot nézd át tényleg az nagyon sokat segít.
2020. aug. 6. 00:08
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nézd meg mi a szak pontos neve kezdésnek
2020. aug. 6. 11:30
 4/9 A kérdező kommentje:

#1 Köszi, sokat segítettél. :)

#2 Köszi a tanácsot de emelt szintűn fogom letenni a matekot úgyhogy azt már nem kell átnéznem. :) De akkor az analízisnek és valószínűségszámításnak jobban nekifekszem.

#3 Igaz már beleszoktam kicsit az angol változatába, magyarul Menedzsment. :)

2020. aug. 6. 12:23
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

A hármas itt nem a management-menedzsment különbségre célzott, a szak neve GAZDÁLKODÁSI és menedzsment. :)

Melyik egyetemre vettek fel? Gratulálok egyébként, én idén a Pannonon kezdem. :)

2020. aug. 6. 15:05
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy nem nehéz a tananyag. Mikro-makronak egyedül ne állj neki szerintem, illetve a hozzá kapcsolódó könyveket is hanyagold, mert nem sok hasznuk van hogy őszinte legyek.

Ha nagyon érdekel a téma akkor a vállgazdot érdemes olvasgatni, az viszonylag hasznos és nem is nehéz. A Chikán könyve pont jó arra.

Ezen kívül amit érdemes lehet megtanulni az az excel használata haladó szinten. de ez gondolom egyetemtől függ hogy mennyire szükséges a továbbiakban.

2020. aug. 6. 22:09
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Az első mindent leírt és nem értek azzal, hogy a mikro-makro könyveknek nincs értelme. Nem egyszerű, vagy rövid olvasmányok, de ha úgy normálisabban szeretnéd érteni a közgazdaságtant, akkor érdemes lapozgatni, viszonylag "szűz" emberek számára is jól érthető. Lehet olyan oktatód lesz, aki magyaráz az elejéről, de mivel sokan jönnek szakgimiből, nem ez a jellemző. Nálunk hatalmas koponya volt a tanár, de nem igazán foglalkozott azzal, hogy ez valakinek teljesen új, a számolásokat nem nehéz megérteni tényleg, de az elméletet igen és ezek a könyvek pont arra jók, hogy ráálljon az ember agya erre a közgazdász észjárásra, ad egy keretrendszert amiben gondolkozgatsz, vagy nem tudom.
2020. aug. 7. 07:48
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok, szerintem nyilván te döntöd el hogy mennyire akarsz belemélyedni a dolgokba, mennyi időt szánsz rá. Azért érdemes legalább a mikróba belenézni (makró ha minden igaz csak 2.félévben lesz), mert azt tényleg érteni kell valamennyire. A vállgazdot le lehet ülni és meg lehet tanulni, de a mikróval valószínűleg nehezebb dolgod lesz, ezért nem árt előre készülni. Nekem elég jó tanáraim voltak, (még egy tipp, érdemes utánanézni akár markmyprofessoron, akár egyetemi csoportokban, facebookon hogy kihez vedd fel az órát) de ha kifogsz valakit aki nem ilyen, akkor a mikróval sokat lehet szívni. És egyetértek azzal, hogy az excel tudásodat is érdemes csiszolgatni, pláne ha gimiben nem feküdtél rá nagyon.
2020. aug. 7. 13:51
 9/9 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a válaszát! Nagyon sokat segítettetek. :)
2020. aug. 8. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!