Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Érettségi után hova/milyen...

Érettségi után hova/milyen szakra érdemes elmenni?

Figyelt kérdés

Utolsó évemet kezdem a gimiben, de még mindig nem tudom hogy hova tovább, több dolog is érdekel : Informatika, Logisztika, Gépjárművek. Szerintetek melyik lenne a legjobb a felsoroltak közül ? Egyéb lehetőségeket is szívesen meghallgatok!

Angol és Informatuka érettségim megvan. Most októberben teszek nyelvvizsgát. 1,5 éve van B kategóriás jogosítványom.

2010. aug. 3. 23:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
32%
Te tudod.
2010. aug. 3. 23:33
 2/12 anonim ***** válasza:
50%

Informatikán és gépészmérnökin a több száz felvett hallgató közül jó ha 15-20 kap diplomát, nem ajánlom. Viszont Magyarország a következő 10-20évben szívni fogja magába a logisztikusokat, és még a diplomaszerzésre is meg lesz az esélyed. Én ha újra kezdhetném azt választanám.

Gépészmérnök vagyok,de programozóként is dolgoztam már.

2010. aug. 3. 23:34
 3/12 A kérdező kommentje:

1. válaszoló ! Nem tudom, épp ezért tettem fel a kérdést, de ahogy látom a te intelligencia szinted megegyezik egy 12 évesével !

2. válaszoló ! Köszönöm a normális és gyors választ ! Logisztika alapvetően tetszik, és ha ráadásul ez a jövő, akkor valószínüleg ezt választom !

Várom a többi kielégítő és kizárólag NORMÁLIS válaszokat !

Okoskodók kíméljenek !

2010. aug. 3. 23:50
 4/12 anonim ***** válasza:
75%

Szia!

Első válaszoló vagyok. Úgy értettem, hogy "te tudod", hogy igazából Neked kell eldöntened, nem másoknak.

Bocsi a félreérthetőségemért.

Egyébként az informatikát ajánlom.

2010. aug. 4. 00:05
 5/12 anonim válasza:
75%
Szerintem ha infoval nem foglalkoztál hobbiszinten akkor nemenj.Ugyanis minden hülye arra megy mert azthiszi hacker lezs egyik perctől a másikra.A 2. évben mind meggondolja magát.Én 15 éves kis suhanc vagyok még de azért kezdtem el vele foglalkozni mert ez érdekel és mindenképp erre megyek, és tudom hogyha nem lesz tökéletes alapom a porba taposnak minden kihivásnál.Persze ha van tehetséged hozzá hajrá.És igen a logisztika szak azért kifizetődő mert nemsokára kapkodni fogják őket a cégek harcolnak majd értük.Remélem segitettem.
2010. aug. 4. 00:20
 6/12 anonim ***** válasza:
75%

Logisztikusokat már most is nagyon sok helyre keresnek, csak nézelődj az állásajánlatok között.

szerintem a logisztika nem rossz, ha tényleg keresett lesz még pár év múlva, mire végzel. de ezt előre semmilyen szakmánál nem lehet tudni. azért kérdezősködj, nézelődj, hogy pontosan melyik szakma mit is jelent, nehogy abba a hibába ess, hogy zsákbamacskára kezdesz járni.

2010. aug. 4. 10:45
 7/12 A kérdező kommentje:

1.-ső válaszoló !

Így már mindjárt másabb :)

Amúgy Informatika és Logisztika közül fogok szerintem választani, mert igazából a többi szak nem igazán érdekelne, meg a városomban igazából ezeken kívül semmi (számomra) érdekes nincs!

2010. aug. 4. 11:39
 8/12 A kérdező kommentje:
Infoval rengeteget foglalkozok hobbiszinten is, de leginkább csak a gépek szerelésével. Büszkén mondhatom, eddig kivétel nélkül mindegyiket rendbehoztam, de úgy érzem ez még kevés lenne ahhoz hogy informatikusnak menjek tovább, mert pl. a programozási része egyáltalán nem tud lekötni. Meg úgy hallottam hogy a Rendszergazdák nem keresik agyon magukat. Ha arra gondolok hogy fenn szeretnék tartani 1 családi házat, 1 személygépkocsit, és szeretnék 1 családot, akkor nem lenne elég a Rendszergazdai kereset.
2010. aug. 4. 11:46
 9/12 anonim ***** válasza:
75%
Logisztika, egyértelmű, ugyanis infó szak 80%ban a matekról szól, a maradék 20%ban meg a programozásról, te meg hardverből vagy jó, a gépek összeszereléséből, erre nem akkora a kereslet.
2010. aug. 4. 12:29
 10/12 A kérdező kommentje:
Matekból borzasztóan gyenge vagyok. Logisztika egyre jobban tetszik. Mi a véleményetek esetleg a Gépészmérnöki szakról ?
2010. aug. 4. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!