Vajon megtudom csinálni?

Figyelt kérdés
Most fogok ballagni, és nem érzem hogy bármelyik tantárgyból kifejezetten jó lennék. Minden évben kitőnű voltam félévkor és évvégekor is, de mindenből ugyanolyan mértékben tanulok. Viszont szerintem matek szakra fogok menni, és a Földest szeretném megcélozni. Úgy érzem azzal szívesen foglalkoznék. Viszont ez egy olyan dolog, ha egyszer bejön egy olyan rész amit nem értek, akkor azt hiába tanulom, ha a feladatot nem tudom megoldani. Mind a 7 évi anyagot értem amit eddig vettünk, de ki tudja mi lesz ezután. Ki az aki matek szakon van? És milyen suliba? Mik a tapasztalatai? Szerintetek be merjem vállalni?

2020. júl. 31. 04:21
A kérdező szavazást indított:
Persze, akár egy jó suliban is, mint a Földes
Persze, de inkább egy gyengébb iskolában
Inkább egy másik szakot válassz
16 szavazat
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Össze-vissza beszélsz; amit írsz, az tele van ellentmondással.

"nem érzem hogy bármelyik tantárgyból kifejezetten jó lennék. Minden évben kitőnű voltam félévkor és évvégekor is" - miért, mi kellene még? Ha minden olyan jól megy, mi alapján gondolod, hogy nem vagy elég jó? Annyira gyenge suliba jársz most?

"ez egy olyan dolog, ha egyszer bejön egy olyan rész amit nem értek, akkor azt hiába tanulom, ha a feladatot nem tudom megoldani. Mind a 7 évi anyagot értem amit eddig vettünk" - ha eddig mindent értesz, akkor honnan tudod, hogy birkózol majd meg vele, ha egyszer beleakadsz egy olyan részbe, amit ELSŐRE nem értesz?

Önbizalomhiányos vagy. Ennyi.

A legerősebb suliba menj, ahova csak be tudsz kerülni! NE legyél kishitű!

Ha pedig egyszer tanulási gondjaid lesznek az életben, akkor NE add fel! Különböző forrásokból igyekezz megérteni, és még időben KÉRJ SEGÍTSÉGET!

2020. júl. 31. 07:42
 2/3 A kérdező kommentje:
Igazából nagyon maximalista vagyok és addig megyek amíg el nem érem amit szeretnék, és rengeteg tanulással érem el ezt a szintet amin most vagyok. Szóval nincs az hogy valamit a kisujjamból kirázok. De köszi a választ
2020. júl. 31. 09:53
 3/3 A kérdező kommentje:
Ja és amúgy nem járok valami nagyon erős suliba, de azért nem minden jó képességű gyerek tudja mindig elérni a kitűnőt. Szóval nem is gyenge nem is erős...
2020. júl. 31. 10:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!