Melyik a keresettebb szakma: Barista vagy Cukrász?
Melyik végzettséggel könnyebb elhelyezkedni?
(egyetem mellett szeretnék dolgozni)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Cukrászból nagyobb hiány van, mert egy igazán jó mesternek (még nem a világbajnokokra gondolok, az más tészta) sokkal többet kell tanulnia, mint egy tehetséges baristának. Mindezt nem utóbbiak lenézéséből írom, tisztelem a munkájukat, jó ideig tervben is volt, hogy én is barista legyek, sok mindennek utána jártam.
A barista népszerűbb is, mert ugyan állni sokat kell, de a cukrásszal ellentétben nem kell súlyos lisztes zsákokat emelgetni, tésztagyúrással a kézizületeket tönkretenni stb. Hamarabb is lehet benne talán előrelépni, mert a többség csak rövidtávon gondolkodik ebben a szakmában, nem véletlen sok a diák is, kevés az, aki évekig, évtizedekig marad, azt meg is becsülik. Cukrásznál meg az elején majdnem mindenki nagyon elszánt, de nagy a lemorzsolódás, sokan nem bírják fizikailag, utána viszont nagy szakértelem és KÉZÜGYESSÉG (gondolj csak a már-már művészi alkotás kinézetű tortákra) kell hozzá, hogy híred menjen és szépen megélj.
Dióhéjban a cukrászatban több pénz lehet, ha kitartó vagy, viszont egyetem mellett nem nagyon tudom elképzelni, mert nem egy olyan munka, ahol figyelembe veszik az idődet. Erre inkább a baristát ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!