Leérettségizhetek 1 év alatt?
Szakmunkás végzettségem van. Tudtommal így csak két év alatt lehet, de hátha valaki tud újat mondani.
Megcsíptem egy éjszakai munkát, sajnos csak 1 éves határozott szerződéssel, arra gondoltam, ha már így alakult most lenne lehetőségem leérettségizni. Este 9-től reggel 5-ig dolgozom szóval mondjuk egy 9 órás alvás után is mindennap tudnék tanulni (a melóhely 10 perc séta csak). Tudom, hogy nem lesz könnyű, de így sikerülhet míg az eddigi munkabeosztásommal esélytelen volt.
Köszönöm a válaszokat!
Tudtommal ha nincs befejezett 11 osztályod csak szakmád, akkor 2 éves a képzés.
Egyébként meg az esti gimibe heti 2x kell bejárni, akkor is pár órára délután.. Szerintem minden munkával össze lehet párosítani, de a legtöbb helyen senkit sem érdekel ha nem mész be párszor.
De akinek szakmája van annak nem 11 osztálya van?
8 ált. iskola+3 év a szakma. Az 11 osztály. Bocsi, ha nem így van, de ezt nem igazán értem..... Vagy ezeket külön kell kezelni?
Most őszintén le tudnál érettségizni 1 év alatt ilyen előképzettséggel. ?Amúgy a szakmunkások szakközépiskolája 3 év volt, csak egy ideje van lehetőség a 2 évre és nem kell 5. tárgy mert elfogadják a szakmát.
Lehet, hogy fontos lenne neked minél előbb, és a tanulatlanságod okán bedőlnél mindenféle jónak látszó ígéretnek,de ma már nem lehet elintézni egy kisebb iskolával,hogy fogadják be a "tanulóikat" , mivel az érettségi is egy elektronikus központi nyilvántartásba rögzítik.
Tudod lassan jársz tovább érsz. Ezekkel az egy éves sulikkal csak a pénzedet,de még inkább az idődet rabolják. Számos időben is megoldható és
INGYENES lehetőség adódik az érettségi megszerzésére.
#5 Helyettesítettem esti gimiben és mindenkit ismerek is aki ott dolgozik, ott kérdezősködtem korábban a rendszerrel kapcsolatban egy rokon miatt.
Onnan tudom, hogy a szakmunkás bizit 2 évre számolják be, vagyis 11. osztályban kezdenél. Ergo 2 év lesz így az érettségi.
Ha szakgimiből/szakközépből lenne elvégezve 3 éved ami a 4. évnél adott volna érettségit, csak akkor fogadnák el és raknának be utolsó évre.
Sima szakmával nem tudod megkerülni tudtommal, szóval 2 éves lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!